ELDFÖDD – Bakom kulisserna av mitt författarskap.

0

Direkt när jag såg texten som beskrev multiförfattarboken med det vackra och beskrivande namnet ”Eldfödd – vi är häxorna till döttrarna de inte brände” så kände jag hur hela mitt inre kände sitt kall. Jag hade en berättelse som skulle bli skriven, en historia som nu ska fram, en röst som behöver bli hörd, en visdom som ska ta plats. Det triggade förstås först upp en massa rädsla också som alltid när man ska skala av sig mer av den omtalande löken och visa mer av sig själv, sitt djup, sin styrka. Att våga ta plats osv…

Något som dessutom var lite komiskt i det hela var att jag i mitt inre visste att en kär vän skulle vara med i boken innan hon själv visste det och innan jag bestämt mig hur jag skulle själv skulle göra… Mitt fokus var alltså i första läget att försöka få med henne i detta fantastiska bokprojekt. Men universum visade fort och tydligt att jag inte skulle komma undan och jag fick de sparkar i baken jag skulle ha för att förstå detta. Visp så var mitt kapitel klart och allt var i rullning. Mitt i processen så välkomnades sedan vännen jag tänkt på från början in i teamet och det var en härlig bekräftelse på något som känts så menat från början. Redan skrivet i stjärnorna men på jorden går det ibland lite segt först.

I alla fall nu är vi i full gång mina fantastiska medförfattare och jag. Kapitel, författarbio samt fotografier inlämnade för första ”granskning”. Spännande, pirrigt, härligt! Ingen av oss visste nog riktigt vad det skulle innebära och vilken kraftfullhet som fanns i det beslutet vi tog där för ett antal veckor sedan.  Vi har blivit ett team som går djupt i våra inre sår. Stöter och blöter, läker och helas. Så häftigt måste jag säga. Jag är samtidigt tacksam att jag har min bok sedan innan där jag verkligen skrivit av mig, processat och delat smärtsamma sår. Jag vet hur jobbigt det kan vara men jag vet också hur kraftfullt det är på vägen att läka sig själv och ”plocka hem” mer av det som verkligen ger styrka framåt och ro i ”själen” (eller vad man nu vill kalla det/den). “ELDEN”, “flamman”, “gnistan” men i vilket fall som helst “Den inre källan av visdom” som vill framåt, som vill utvecklas, som vill visa vägen till lyckan, friden, friheten och som vet att vi kan nå framgång på det sätt vi önskar.

Jag har på min väg fram tills nu byggt upp en orubblig tro, visdom, vetskap om att allt är mer och större än vad vi kan ta och tro på. Det är egentligen inget jag ens behöver diskutera eller försöka övertala någon om.  Det är bara sant och det är underbart. Däremot känner jag ett kall att ge denna visdom vidare till fler såklart, vore egoistiskt att behålla den för mig själv. Det händer ju så mycket i världen nu och jag känner att fler och ”nya” perspektiv behövs därute om förändring ska ske osv. Jag känner mig trygg och säker på min väg framåt gällande det. Detta steg som författare i eldfödd har icke gjort den tryggheten och säkerheten mindre direkt. Känner mig otroligt säker och vägled på min egna väg framåt och i takt med det har även min förmåga, klarhet och tillit i att vägleda andra bara förstärkts och fördjupats.

Kapitlet om Tindra (mig) är en del av den processen. Där delar jag med mig om saker som varit betydelsefulla och viktiga senaste åren i mitt liv för att hamna i den vetskap jag är i idag och varför den är så oerhört viktig för mig. Jag tänker att detta kommer väcka flera ”Tindror” till liv därute. Jag vet att denna bok kommer vara speciell och kraftfull på flera plan och jag ser fram emot att ta del av allas läkande berättelser. Själv har jag även tagit steget och beslutat mig för att skicka blanketter till skatteverket om namnändringar. Lägger till Tindra vilket känns som en fullständig självklarhet i detta. Jag är ju en Tindra ju och den “resan” och insikten får jag nog berätta om en annan gång. Behåller också Jessica såklart har alltid tyckt om och känt mig tillfreds med det namnet och Nu mer blir jag även en ”Örtengrenare”, som min kära morfar alltid sa och benämnde oss, igen.

Min medverkan i denna bok väcker givetvis saker inom mig som behöver processas och jag är som alltid ödmjuk och har tillit till de processer som är igång. Jag har genom åren lärt mig att bevara och vara rädd om min energi, noga känna in mina steg och ta dem medvetet. Fortsätter på den vägen nu när marken gungar lite extra. Känner varsamt in vart jag ska sätta nästa steg. För sådan är jag. Jag har inte bråttom någonstans och det ser jag som en styrka för mig. Så viktigt för mig att landa, bara vara, njuta av, i och med det jag är och har i stunden ofta m.m. Känner att jag skulle missa viktiga pusselbitar om jag skyndade framåt men det där kan säkert vara olika. Följ din sanning… Ha tillit till universum, planen och processerna som är igång… våga tro på dem, våga känna dem, våga känna dig värdig det!!!

Jag har i alla fall fått en så underbar och djuptgående insikt när jag mött mig själv senaste veckorna. Har inte mycket till mindervärdeskomplex kvar… yihooo… Har fått titta mig själv över axeln, flera gånger och känt in om det verkligen var sant , medvetet försökt att jämföra mig och min väg med andras osv…  och JAAAA, den är borta… Jihooo. Jag lever MITT Liv fullt ut NU. and I LOVE It…

Jag gillar inte så vidare värst att ta för mig och synas för mycket och det går ju alltid att jobba på men ingen på denna planet ska någonsin få mig att känna mig mindre värd eller betydelselös igen. Det är ett löfte till mig själv och det är där min power sitter nu och framåt. Jag lever, jag njuter och jag är precis den och där jag är menad att vara. Mitt mål är att leva som jag lär, stå upp för mig och mitt, tala min sanning, sprida min visdom. Jag dömer ingen och då kräver jag att icke heller bli bedömd!  Det är ”the power of love” och det lider denna värld som den ser ut idag brist på… så det är en kraft som behövs. Vi är här för att gå vår egna väg men alltid lyfta varandra och bygga känslan av TILLSAMMANS starkare.

Vi är alla så unika och värdefulla på den väg vi vandra och ska inte känna oss vare sig förmer eller mindre värd än någon annan. Ingen vet vår egna väg bättre än vi själva även om vi lever i en värld där auktoriteter så ofta säger sig veta mer och bättre. Jag har fått nog av den världen nu! Så det så! 🙂

Ett sår jag verkligen känt av och som triggat mig mest under resan med ELDFÖDD hittills är detta med att i framtiden kunna tjäna bra med pengar på saker jag älskar. Inte att jag inte tycker om mitt jobb. Jag trivs och har det bra på många sätt men välbetalt för den energi och kraft man lägger ner skulle jag då aldrig kunna kalla det, mitt kommunaljobb. Projektledaren för boken Eleonor Amora är en så fantastisk inspiratör i detta med att våga tro, ha tillit och förstå även pengafödet och attityden ur ett högre perspektiv och i en djupare mening osv. Love you! <3 Varför tycker jag mig inte riktigt vara värd att leva i ekonomiskt oberoende? Det är ju härligt… Samtidigt som jag inte vill att kraven omkring mig och i mig ska hopas i denna strävan. Då skulle det gå emot något inom istället… en jäkla balansgång det där. Tror inte att mer pengar skulle göra mig lyckligare egentligen bara att jag skulle kunna hjälpa fler och lättare kunna göra slag i de största drömmarna och visionerna långt in i hjärtats djup. Allt är möjligt! Jag vet! Men här har jag mycket att jobba på och vet faktiskt inte om jag fixar det i denna livstid. Känns som om något djupt inom mig fortfarande lägger hinder för mig där. Jag hoppas kunna jobba bort det med tiden så att stålarna kan rulla in… om det nu är det som är menat…

Tänk om pengar skulle börja växa på träd… haha

jaja…Jag tänker i alla fall vara lycklig och nöjd under tiden för något jag verkligen vill och ska uppleva i mitt liv som ”Jessica Tindra Örtengen” är lyckan i att få vara mig själv fullt ut. Att hela tiden finna vackra vägar framåt i glädje, kärlek och gemenskap. Att alltid vara närvarande och bjuda in livet och kraften i den villkorslösa kärleken. Att leva som jag lär och på så sätt sprida mina ringar på vattnet för dem omkring. Nära, kära, vänner familj alltid prioriterade men ändå alltid plats för fler på ett eller annat sätt.

Jag kan verkligen inte nog poängtera vikten av att även i fortsättningen få bestämma över min kropp, min liv, mina rättigheter och min frihet. Känner av och märker att det finns krafter som vill förminska och strama åt här men räds dem ej!  Säger bara känn efter noga och gör dina val men döm ingen annan i deras! Vi är alla en unik och viktig del av helheten. Det är även Tindras/mitt viktigaste och kraftfullaste budskap i kapitlet ”Hemma i hjärtat”.

Är du Intresserad av att ta del av hela kapitlet om Tindra och kärleken samt läsa boken där ca 30 fantastiska världs omvändare samlats med sina kunskaper och erfarenheter så är det möjligt för endast en tia på relesedagen i slutet av januari.  <3

Maila mig på Jessica.ortengren@gmail.com så skriver jag upp dig på listan och ger mer info när det närmar sig.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke