Kraften som läker finns inom oss

0

Jag har i tidigare inlägg delat med mig av tankar kring den universella skaparkraften. Kraften vi alla är en del av, skapta ur och som vi alla därför bär inom oss enligt min övertygelse och tro. Denna kraft har olika namn i olika trosuppfattningar/läror: Gud, prana, qi, källan, livsenergi, fullkomlig villkorslös kärlek m.m.

Det är en stark kraft som om vi använder dess fulla potential både helar och läker. Vår kropp och själ hör ihop när vi vandrar våra liv på jorden och de utgör tillsammans ett fullständigt och självläkande system men vi blir tyvärr inte lärda till att använda detta på ett sätt som skulle vara till vår fördel. Det finns andra vinstintressen som florerar i världen. Vi är alla en del av detta maktspel vare sig vi är medvetna om det eller inte. För vi alla är i grund och botten alla ett.  Genom att öka vår medvetenhet och söka vår egen sanning kan vi bli mer ifrågasättande och se igenom illusionen. Vi kan då skapa något bättre för oss själva och för världen!! Det är jag fullständigt säker och övertygad om!! <3

Så länge som vi söker svar och sanning utanför oss själva så kommer alltid en del av oss vara vilsna. Så länge vi lägger vår makt och tilltro till myndigheter och auktoritärer så finns risken att vi förlorar en bit av oss själva. Vi är innerst inne våra egna mästare men vi inser nog inte riktigt det. Vi förminskar oss själva och den potential vi bär inom oss och vem/vilka vinner på det?

Jag ställer mig frågor som vem/vilka/vad tjänar på att vi fråntas vetenskapen om hur våra fantastiska kroppar kan återställa och läka sig själva? Vilka vinner på att vi känner rädsla för ensamhet och död? Vilka vinner på att vi inte riktigt förstår vår egen storhet, vår oerhörda förmåga fullkomligt och villkorslöst  älska oss själva och med det också våra medmänniskor – lika och olika. Vilka tjänar på att vi stressar runt i ett ekorrhjul år efter år? Inte våra sökande själar i alla fall! Jag är övertygad om att vår själ, vår innersta medvetenhet, är villkorslös kärlek men det ligger oerhört mycket i vägen innan vi når dit. Där kommer utveckling in … mänsklig, individuell, kollektiv

Jag har funderat och funderar fortfarande mycket på meningen med livet, vad styr världen, Vad gör mig lycklig, Vem styr mig? Vi är alla huvudpersonen i våra egna liv så varför känner vi oss ofta maktlösa och styrda av yttre omständigheter? Varför gör vi oss så lätt till offer när vi alla borde vara ledare i våra egna liv. Jag är övertygad om att vi har förmågan men vi har inte alltid hittat verktygen. Verktygen till vår egen lycka och välmående är inget som läggs i våra händer utan det är något vi själva får leta upp och när vi väl funnit dem släpper vi dem aldrig!

Den som väl börjat vandra på den upplysta vägen vänder aldrig om och den som i djupet förstått sitt eget värde och betydelse ger inte bort sin kraft och sin makt till andra. Ingen annan än du vet vad som är bäst för just dig, just nu! Lyssna gärna på andra men gör sedan dina egna val.

Våra kroppar är fantastiska skapelser med en ofantlig förmåga att läkas och helas om de får rätt förutsättningar men det är tyvärr inte helt lätt att ge rätt förutsättningar i den värld vi lever i just nu. Ändå känns det som om medvetenhet, faktakunskaper och vetskap ökar på många plan angående detta.

gelehjärta

Jag ser ljust på framtiden och varje individs rätt till självbestämmande, frihet och styrka! ! Jag anser att ALLA har rätt att hitta sin väg till lycka och välmående men att det är oerhört viktigt att inte trampa eller döma någon annan på vägen. Lev ditt liv precis som du vill men inte på bekostnad av någon annans!!

Som den musikälskande människa jag är tänkte bjuda på en underbart stärkande sång!! En sång som har en förmåga att plocka fram den läkande och helande kraften inom mig.

Kay Pollak är förövrigt  en fantastisk läromästare och filmskapare. Så som i himmelen …så ock på jorden!!!

Jag vill leva lycklig för att JAG är JAG. Kunna vara stark och fri! Se hur natten går mot dag!

Natten går mot dag. Mörkret går mot ljus. Ljuset segrar alltid! Kärleken är störst av allt och kärleken innefattar både ljus o mörker för Kärleken helar och läker!  Jag kan ibland känna att vi som människor ofta lurar oss själva i kärlekens namn!!  Så mycket vi kallar kärlek är egentligen något annat. Men vi bör vara medvetna om att vi aldrig kan lura kraften som skapar. På ett eller annat sätt slår allting tillbaka på oss själva och det är universums karmatiska lag som står över ALLA mänskliga lagar. För det vi behöver inse är att det inte är någon annan än vi själva som bestämmer hur vi ska använda oss av den kraft vi bär inom oss.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke