Fjärilen som budbärare och symbol för mänsklig utveckling och kraft.

12

FJÄRILEN

En vacker varelse, ett fantastiskt litet naturväsen,

Med sina mjuka vingslag sprider den lycka och magi.fjäril

En fe, en älva, Naturens änglar? Vem vet?!

Flygande fri, glädjande lekfull, drömlikt magisk med vingslag som viskar:

Dansa med mig, sjung med mig, måla med mig, skapa med mig,

dröm med mig, flyg med mig. Lev med mig!

 Budskapet de så harmoniskt vill förmedla till omvärlden är:

”Följ glädjen i livet och lyckan bli dig given!

Se skönheten och det vackra i stort och smått. Livet är gott! ”

Så nästa gång du ser en fjäril – Stanna upp och lyssna på den!

 

Fjärilar har en speciell betydelse och symbolik för mig i min ständiga utvecklingsprocess. De är mina små följeslagare på min inre resa genom livet och de står för lycka, frihet och skaparkraft.

Jag anser att det är något oerhört magiskt över den kraft som gör att det lilla ägget, blir till en larv som förpuppas och sedan förvandlas till en vacker fjäril. Precis som kraften i sädescellen som befruktar ägget. Kraften att växa och utvecklas finns redan i det som inte ens ögat kan se. Storheten i livet går inte att förklara och ännu mindre att ta på. Låt oss förundras, fascineras och överväldigas över det fina i att finas till istället. Det är den universella och kärleksfulla skaparkraft som är Gud för mig och den finns djupt inom oss alla! Det gör oss unika och förenade på samma gång.

IMG_2055Jag tycker även om att förklara människors utveckling utifrån fjärilens livscykel. Vi går igenom dessa i olika nivåer genom liv och man kan se det i stort och smått. Vi förds som små sårbara ägg (spädbarnet) som blir till växande larver (barnet) Utvecklas sedan till puppa (tonåringen) och slår till sist ut sina vingar och flyger (vuxen). Men vi går också igenom samma livscykel flera gånger i ett och samma liv inom olika områden som jag ser det. Ett frö sås inom oss angående något. Vi känner oss först kanske små som ägg men vågar vi ta oss ur skalet, lämna trygghets och bekvämlighetszonen så växer vi snart till feta larver fulla med ny kunskap att förvalta. Då kan det vara bra att förpuppa sig en stund. Gå in i sig själv, finna sin sanning och låta fjärilen i största möjliga mån få utvecklas i frihet från andras tyckanden och åsikter. Annars finns risk för vingklippta vingar på den vackra lilla varelsen och då flyger den tyvärr inte riktigt lika bra som den skulle kunna göra. Även om den skulle fungera så skulle den inte vara lika fri som den skulle kunna bli.

IMG_19711

”Lyckans fjäril sätter sig på axeln på den som har tid att vänta” är ett budskap som stämmer väl överens med min tro där Tillit, tacksamhet och Tålamod leder mig framåt. Om jag någon gång ska tatuera mig så vet jag precis vad och var!! 🙂

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

12 kommentarer

 1. nina den

  Ja det är nåt magiskt med fjärilar <3 Fjärilar kommer med många fina budskap <3

  • himlatur den

   Ja det är fantastiska små budbärare. För någon månad sedan lärde jag mig dessutom att namnet på en färdigutvecklad fjäril heter Imago och det har även det en väldigt fin synbolik. I puppan bildas nämligen små imagoceller i larven. Imago kommer från engelskans imagination som betyder fantasti eller föreställning. Larvens immunförsvar sätter igång och försöker ta död på dessa men de kämpar emot och blir fler och fler. Tillslut blir de så många som får kontakt med varandra och då tar de över. Deras gemmensamma föreställning om att bli en fjäril vinner och ur larvens och puppans massa kryper så den färdigutvecklade fjärilen ut!! Ren magi men ändå helt naturligt <3<3<3

  • Christina den

   Mötte en magisk fjäril en vacker sommar kväll på semester i Göteborg. Den hade samma färger som på mina shorts linne å topp. Innan den dök ner på min filt så kände jag oerhörd tacksamt,frihet och lycka & styrka i form av själslig
   befrielse som en bekräftelse på de jag fick till mig i samma stund. Att få just den tiden med mig själv och den vackra skapelsen av natur runt mig. Den satte sig på mitt ben..den återkom 4 ggr..
   Kände mig stark fri och levande.Flera ggr var det som den tittade på mig och gav mig kärlek & bekräftelse på detta starka minne som nu blev bara ett med naturen å just denna fjäril. Jag har gått vidare..vill utvecklas, och vet nu att så kommer jag att våga vara lycklig i stunden♡

   • himlatur den

    Så fint! <3 Vilket vackert möte och ja fjärilar har en magisk förmåga att stärka en inifrån och ut känner jag med. Varmt lycka till på din fortsatta resa genom livet. Må fjärilarna och "magiken" vara med dig. Kram

 2. marita dahl joff den

  Hej ja nom jag kan göra det Det var någon vecka sedan jag brukar bara se gula fjärilar annars men den här var vit Så flög den runt mig där jag stod kollade den menas det med någotEnt ttr för stor sak nästan som en tusenfoting Ger dom också något något budskap Tack för mig kram

  • himlatur den

   Hejsan
   Alla sorters Fjärilar kommer med kraft och kärlek till oss på vår väg anser jag. De vill sända oss hopp, tillit och tro att aldrig ge upp. En vit fjäril kan vara en rapsfjäril och den kommer även med budskapet och frågan: Varför vänta tills imorgon? MIn gåva till dig är att följa din ingivelse. Känner du för att gör det nu, så gör det… <3 (enligt solögas bok, Djurens språk.) Kram

 3. Sarah den

  Så fin text!

  • himlatur den

   Tack fina du <3
   Fjärilar är magiska varelser och jag har haft så många fantastiska och magiska möten och stunder med dem denna sommar. <3

   Tacksam <3

   Kram

 4. marita dahl den

  ja hej såg mankan fråga här den här larven jag såg var gANSKA STOR svart den kröp på balkongens vägg om jag visste hur jag gjorde tog jag kort på den jag tänkte var det någons hus djhur den rymt från nåpgon nej det var det ju inte den kröp neråt nästa dag var den ju bortaDET JAG UNDRAR VAR KOM DEN IFRÅN vad var dset fölr något tack för svar om jag få intressant med djur vad för budskap dom kan komma med kramt tackar om jag får något svar hejmarirta

  • himlatur den

   Känn bara in vilken betydelse detta har för dig. Du bär alla svar inom dig och att du skriver, undrar och funderar visar bara att din själ och ditt inre är på g. Du behöver inte veta vad det var och vad den kom ifrån… släpp kontroll och känn in tilliten. DEn kom och visade sig så starkt för dig för att du är öppen för det! <3 Du vill vidare. DU VET din väg!! Lita på det.

   Kram Jessica

 5. Melani den

  Tacksnälla för fin text och sanning.
  Jag har fler blåa fjärilar som vistas rund mig just nu. /Kroatien
  Tacksåhjärtligt
  Melani

  • Jessica Tindra Örtengren den

   Tack Fina Melani för dina rader. Ja fjärilar i verkligen magiska varelser precis som vi. Allt gott till dig Mvh Jessica

Lämna en tanke