“Jag känner hjärtan”… den mänskliga kunskapen som spirar ur hjärtats visdom är i ständig förändring

0

Denna text berör bland annat: Spådom vs vägledning, Kunskap vs visdom, dåtid vs framtid. Kraften finns i vår förmåga att vara Här och nu och möta det som är med kärlek, hopp och framtidstro!

Spådomen kommer utifrån, vägledningen känner du inom, kunskapen bygger vi tillsammans, visdomen bär vi med oss, dåtiden läker vi och framtiden skapar vi i nuet.

Jag upplever ibland att det råder en okunskap, missförståelse och en hel del dömande från visa håll inom ett av de områden jag ägnar mig åt. Nämligen vägledning och självutveckling gällande en mer inre och så kallad andlig väg. Andlig i denna bemärkelsen har inget med religion att göra och vägledning inte att förknippa med spådom och förebråelser.

Vi har alla vår väg att vandra genom livet. Vår resa att göra och våra sanningar att finna. Ingen vet din väg bättre än du själv och det är den viktigaste vägledningen av alla. För egentligen ger oss livet i sig den vägledning vi behöver men det är ändå inte fel att ta hjälp ibland. Se bara upp vart du tar hjälp ifrån och känn alltid in i ditt hjärta hur det känns för dig. Ha tillit till livet, fokusera på ditt välmående och välj din intention.

Vi är vana och vi har blivit upplärda att lita på auktoritärer av olika slag. Vi blir från barnsben drillade i olika läror, mönster, vanor vare sig de är bra för oss eller ej och vare sig vi i våra inre kanske drar åt något annat håll så fogar sig de flesta med tiden. Rättar in sig i ledet och tycker det känns ganska ok. De lärda, de utbildade, de skolade säger ju så, anser att det är rätt… Vad är då mina känslor att känna annorlunda?

Jag lägger inte längre min tillit på aukoritärer. På de som fått sina positioner och yrken enbart via utbildning och hjärnaktivitet. Jag känner hjärtan! Det är så oerhört viktigt för mig att känna hjärtats medverkan i situationer och människor jag möter och engagerar mig.

Det finns inte någon anledning till att spå in i eller sia om framtiden längre känner jag. Framtiden är föränderlig och ogripbar men samtidigt väldigt spännande att drömma och skapa tänkbara visioner kring. För det finns heller ingen anledning att blicka för mycket bakåt för att finna svaren till en bättre framtid. Svaret vi söker ligger i Nuet och vi skapar vår egna verklighet utifrån våra intentioner och vår balans i känslor, tankar och action. Vi varken kan eller bör lägga ansvaret hos någon annan. Men vi kan alltid hämta styrka, kraft och vägledning i varandra och i livet.

Framtiden men även Kunskapen vi behöver för att skapa den framtid vi behöver skapar vi i nuet – Tillsammans. Du har din kunskap. Jag har min. Tillsammans skapar vi vår. Ingen behöver ha rätt, ingen har heller fel. Allt är som det är och det finns en mening med det. Allt utvecklas, allt förändras, allt expanderar. Så även kunskapen.

Kunskap är inte något redan befintligt, något föralltid bestående i sin enkelhet utan något vi alltid behöver stötta och blöta med varandra och andra. Det viktiga och det väsentliga blir således hur denna ”stötnings och blötningsprocess” går till och där har vi alla ett ansvar.

Kom ihåg att det finns alltid tre sidor av varje story. Din, min och sanningen… Allt som kommer ur mänsklig form är tolkat.

Men en allomfattande sanning finns oavsett om vi greppar den eller inte. En som förklarar hela vår existens, vårt varande och vår mening. Den är bortom vår kontroll. Många försöker finna den, beskriva den och fånga den. Men jag tror det är omöjligt så jag säger LEV NU i stället. NJUT av det du kan medan du kan. Sanningen kan vi inte sätta ord på för då är den inte längre sann utan en teori, en tolkning i mänsklig beskrivning.

Vägledningen du söker bör därför alltid hjälpa dig att bli mer av det som är du. Den bör få dig må bättre och bli gladare. Den ska resonera med ditt inre på ett sätt bara du kan förnimma och uppmuntra dig till att ta dig genom rädslor som annars lätt håller dig tillbaka i det liv som är DITT.

Livet är en gåva! Att få förmånen att uppleva allt vi kan uppleva på denna jord tungt som lätt är något vi bör vara stolta och tacksamma för och självklart är vi här för att hjälpa och lyfta varandra igenom detta.

Så låt dig vägledas av livet, av människor omkring dig, av situationer du befinner dig i och av ditt egna inres, hjärtats röst.

Men låt inte andras ”spådomar” eller tyckanden om ditt liv skrämma eller bli din sanning utan eftertänksamhet. Vare sig det är en läkare som vill ge dig en diagnos, ett medium som vill staka ut en viss väg för dig, eller en medmänniska som önskar ge råd på vägen. Lyssna gärna men känn sedan alltid in själv för DU ÄR ALLTID FRI att välja och skapa din väg!!! Här och Nu, steg för steg!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke