Morsdag- Hortensian och en hyllning till Moder jord

0

Idag är det mors dag. Min fina trio firade mig häromdagen. Vi hade en mysig dag på landet och firade även min kära mamma. Min syster och hennes små var också där Gemenskapen med dem jag älskar betyder mest av allt oavsett vad det är för dag. Att få äta gott, skratta, kramas och umgås bara som man är och vill vara är värt allt. Det är livets viktigaste essens för mig.

Denna kärna av gemenskap och glädje behöver inte vara den närmaste familjen och jag förstår att det för alla absolut inte är det även om jag är lyckligt lottad att ha det så, samt många härliga vänner att sammanstråla med nu och då också. Det viktiga är att ha och samla sitt hjärtsliga gäng, sin tribe eller vad en nu vill kallade dem. De som man kan vara sig själv med, utvecklas med, må bra med och alltid känna sig älskad av. Det är utifrån den kärnan VI sedan kan växa i självkärlek, sätta gränser och expandera i egenvärde och skapa det bästa för både oss själva och andra.

Mina barn gav mig en fantastiskt fin Hortensia dagen till ära och för mig är allt som händer i det yttre speglingar för mitt inre. Budskap och förklaringar vart jag står och vart jag ska i livet. Hortensians budskap var klockrent:

”Låt din skönhet berika världen – jag älskar mig själv och jag låter andra ta del av min skönhet i den kärleken. Jag ger min skönhet till världen. Världen älskar mig” (Solöga, växternas språk)

Det är verkligen den skönheten jag vill förmedla till världen och människor omkring mig. Skönheten och kraften i att älska sig själv och låta det sprida sig som ringar på vattnet. Det är också den skönheten och kärleken jag verkligen vill ge vidare till mina barn. Jag tror starkt på att i förståelsen för sitt unika egenvärde och med en grund kärlek till sig själv vill en alltid göra gott, handla i välvilja och stötta andra på vägen.

Idag och morsdag till ära vill jag även sända en varm hyllning till allas vår Moder jord… planeten vi vandra på och ska värna om i stegen vi tar framåt. Hon med alls sin skönhet och vackerhet. Tänk så mycket kraft vi har att inhämta i hennes trygga famn. I all den kärlek hon bär för oss och all den skönhet hon strålar mot oss oavsett vilka val vi gör.

Moder jord, världen och livet älskar oss alla, icke att förglömma. Och har vi glömt det så är det för att vi glömmer att älska och ge kärlek till oss själva. Allt börjar där.. i djupet av oss själva. Det är bl.a de mitt kapitel i Jordnära kommer handla om. andra kapitlet om Tindra som kommer ut i mitten av Juni.

Den vackraste hyllning till vår Moder jord är att ge och ta emot skönhet och kärlek som hon och livet vill ge <3 Jag vill även hylla det kvinnliga dagen till ära. Alla kvinnor och all den feminina inkännande kraft som finns inom oss alla män som kvinnor. Dags att den får ta plats och blomstra så att vi sakteligen men starkt tar oss ur det patrialkala ordningen som inte är/varit till gagn för någon. Låt balans få råda nu och framåt.

Kram Jessica

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke