Tillbaks till vardagen och Välkommen höst

0

De fem semesterveckorna har passerat och första jobbveckan är dessutom avklarad. Jag är tacksam för fem underbara veckor med många härliga möten och mysig samvaro,  mycket tid för vistelser i naturen och egen tid för skrivande och eftertanke, samt för all ovärderlig tid med nära och kära familj och vänner.

Jag är också väldigt tacksam för att jag har en vardag som jag trivs med och som jag återgår till med glädje även om jag i år upplever att det känts lite jobbigare än annars. Kanske för att nya drömmar börjat växa så starkt inom mig. Jag vill så mycket för mig själv och för världen och jag vet att när vardagen rullar på så är det lite svårare att visualisera och få tiden att räcka till i allt man vill. Varandet blir automatiskt lite mer inrutat och måste-betonat även om jag man försöker att ha mycket “luft i systemet” även när vardagen är i full gång.

Jag vet att även det lilla räknas och att man i alla situationer kan göra de val som för en närmre de drömmar och visioner som växer inombords. Jag har även stor tillit till universum och att rätt steg visar sig i precis rätt tid.

IMG_4601 IMG_4666 IMG_4516

 

Veckan innan jag började jobba var jag och familjen i Kroatien. En underbar resa på så många sätt. Älskar verkligen det landet känner jag och familjen och jag fick många fina minnen och även en hel del tillfällen att lära om oss själva och varandra. Blev nog lite abrupt att komma hem och så direkt in i jobb och vardag för mig. Tror det också var en bidragande orsak till att det kändes extra jobbigt i år.

Men allt har en maning och allt är som det ska. Så jag är på precis rätt plats just nu och framtiden känns spännande och intressant. Säker på att det finns saker som väntar runt hörnet, nya utmaningar, nya upptäckter, fördjupade drömmar och nya insikter. För det är ju just det som är livet…

Jag ser fram emot och känner mig redo för höstens intågande. Naturens färgprakt, mörka kvällar, tända ljus, mjuk filt och varmt te. En bra bok, yoga, promenader och meditation av olika slag. Allt detta som skänker mig en härlig känsla lugn i kropp och själ.

IMG_4837 IMG_4834 IMG_4831

Igår var jag i skogen och samlade kraft bland ljung och blåbärs/lingonris som de alla på sitt viss talar om för mig att det är JAG som är skaparen i mitt liv (enligt solöga boken)! Den visdom och intre styrka som växer sig allt starkare inom mig och som fördjupas i en rasande fart känns det som. Den har mer eller mindre blivit JAG och inte enbart en övertygelse eller tro. ”Din egen visdom gör dig framgångsrik” (blåbär) ”Du skapar själv ditt liv och dina erfarenheter” (ljung) ”Låt din visdom förändra ditt liv ”(lingon) Även flera grodor var med denna stund och uppmanar oss att glädjas åt allt det goda i livet, bejaka livets glädjeämnen och att utrycka vår glädje så att det kommer andra till gagn. Dessa härliga budskap tar jag verkligen med mig in i denna höst och tackar ödmjukast att jag fått möjligheten att vandra min väg på livets fenomenala resa. Tillit, tacksamhet och tålamod bär jag med mig även om resan känns lite tung ibland.

”Tungheten”, svårigheterna och jobbiga stunder behöver inte ses som något negativt utan kan vändas till och användas till utveckling och lärande på djupet. I de tyngre stunderna lär vi oftast som mest och det finns alltid hjälp och stöd på vägen av något slag även om vi inte alltid ser eller känner det.

Önskar oss en härlig, magisk och lärorik höst. Färgsprakande och passionerad, harmonisk och balanserad.

Stor varm Kram till er alla!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke