En moders Villkorslösa kärlek till sitt barn – det svåra men nödvändiga i att släppa taget.

0

Fullmåne och Nyår sägs vara viktiga tidpunkter för att släppa taget och låta gå… Idag är en extra jobbig dag för mig som mamma när jag verkligen får öva extra på detta.

”En mamma håller sina barn i handen en kort stund i livet, men föralltid i sitt hjärta” Åh det stämmer så bra och för varje steg då barnen släpper greppet lite om ens hand så svider det till lite i mamma hjärtat och tårarna bränner i ögonvrån. Idag är en sådan dag, när min äldsta son släppte min hand för att bege sig ut i världen på egna ben. Idag alldeles precis nu sitter han på ett flygplan och är på väg, tusantals  mil bort från mig. Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte känns o är smärtsamt just nu. Men att känna är mänskligt och inget farligt alls så jag låter tårarna rinna och jag låter min egna ledsamhet skölja över mig en stund. Han är på väg till Thailand med tre vänner. Allt är precis som det ska och jag är oerhört lycklig för hans skull och så ofantligt stolt över honom. Det är bara mitt ego som just nu plågar mig en aning. 🙂 Min hand kommer alltid vara utsträckt och min famn vidöppen för dig när helst du vill och behöver älskade son. <3

häner

 

I somras när hela familjen var på Västkusten skrev jag en text till mina 3 älskade barn.

En text med budskap som jag vill att de ska ha med sig genom livet.

En text som jag kallar för:

Blåsiga berg och trygga hamnar.

  IMG_1204  IMG_1326

“Vi upplevde hisnande höjder, underbara utsikter, härliga skratt, lärorik osämja, rogivande lugn, lekfulla stunder och fantastisk natur. Denna semester bjöd på så mycket och påminde mig om livet och lärandet i stort och om den älskvärda förmånen att få vara er mamma.

Att vara mamma till er är det bästa som hänt mig och att få rå om er tillsammans med er pappa är stort! Vi kommer alltid och har alltid gjort så gott vi kan och förmår men allt blir inte perfekt. Vi är långt ifrån perfekta, vi är två människor i lärande, vars kärlek resulterat i tre underbara skatter till världen. Att se er växa upp till de fina individer ni är känns fantastiskt och värmer långt in i själen. Vår kärlek till er är oändlig och vi kommer alltid finnas för er vad som än händer!!

Livet är som det är och det har en mening. Alla möten och situationer vi får erfara har betydelse och vill lära oss något. Allt är och blir som det ska och våra innersta känslor är de bästa vägvisarna på våra livsresor. Var och en har ansvar för sig själv, sina känslor och sitt lärande men vi behöver alla hjälp och stöd av andra och varandra.

Livet är inte alltid helt enkelt. Ibland får man bestiga höga blåsiga BERG, utmana sig, våga och ibland behöver man ta sig tillbaka till den lugna, trygga HAMNEN för att finna ro och harmoni. Jag har på senare tid förstått djupet och vikten av denna balansgång. Det handlar om att utvecklas som människa, lära sig lyssna på sitt hjärta och följa sin väg i livet.

Min högsta önskan som mamma är att ni ALLTID och oavsett vad ska veta och känna att jag har min famn öppen för er, som en trygg hamn där ni kan återkomma gång på gång för att tanka trygghet och kärlek. När ni bestiger de blåsiga bergen vill jag vara en vind som viskar i ert öra, att ni klarar allt, att ni är fantastiska och oerhört älskade. Jag vill att den känslan och vetskapen ska vara med er vart än ni går och vad ni än tar er för.

Att som mamma succesivt släppa greppet om det finaste man vet, det bästa man har och det vackraste som finns är inte lätt men det är ända sättet att låta det fullkomligt få slå ut i blom. Fullkomlig kärlek handlar om att inte föra över sina rädslor och farhågor på dem man älskar. Fullkomlig kärlek är att alltid finnas utan krav och villkor, men med öppet hjärta och förståelse i sina egna tillfällen att lära och utvecklas.

Rädslor kan bli till hinder på vår väg. När det blåser stormar kring dig och/eller inom dig är det lätt att känna rädsla men glöm aldrig att den trygga hamnen finns. Återvänd ofta för att tanka kraft och styrka. Ta dig tid att samla tankar och känslor, känn efter vart ditt hjärta vill leda dig, mycket med människor som förstår och vill dig väl. Kommunicera med en vilja att förstå utan att för den skull känna att du ger dig gång på gång. Dina åsikter är lika viktiga som någon annans.

Tanka så mycket kärlek när du är i hamn att ingen rädsla kan hindra dig när du väl är på toppen av berget, för det är kanske just där du verkligen breder ut dina vingar och märker att de faktiskt bär dig uppåt och framåt varthän du önskar!!

Hamnen finns alltid kvar! Inte ens de djupaste hav eller stormigaste vatten kan få hamnen att försvinna för dig. Om du inte har den i sikte så låt tillit och tålamod vara dina följeslagare, de tar dig alltid i land.

 Vi möter de människor, får de relationer och hamnar i de situationer vi MÅSTE tills vi förstår de lärdomar vi BEHÖVER för att få de liv vi ÖNSKAR. På så sätt är allt som det SKA!

Livet ska inte vara en kamp utan en upplevelse. Njut av allt ni har omkring er så mycket ni bara kan, så kommer universum ge er ännu mer av det ni njuter av.

 Min övertygelse är att kärleken övervinner allt och kärleken ni bär inom er ska ni först och främst ge till er själva så att den växer sig stor och stark och på så sätt sprids över världen. <3 Anledningen och syftet med vår existens är att känna och sprida kärlek till allt och alla utan att jämföra och döma.

 Lycka till på er färd älskade barn! Kom ihåg att inga berg är för höga och inga hamnar för långt borta för er!!

 Glöm inte att jag ALLTID finns för er! Som en fjäril sittandes på er axel är jag mer er i varje steg ni tar. Vi är egna individer, med våra egna livsresor men vi är för alltid sammanlänkade i kärlekens kraft.fjäril

 

Kärleken till er strömmar ständigt genom mig och min önskan är att den ska sköljas över er likt havet sköljer klipporna.

Min kärlek till er kan aldrig drunkna. Den finns i varje droppe av världens vatten och genomsyrar varje cell i min kropp. Den lyser i varje stjärna på den mörka nattens himmel och i varje solstråle i dagens ljus.

Jag älskar er i evighet, liksom universum är oändlig så även min kärlek till er!

Så tro mig när jag säger att jag ALLTID kommer finnas för er när ni vill och behöver!

Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag får vara er mamma och fått förmånen att uppleva livet tillsammans med er.                                                                                

                                                                                                                                                 Er Mamma Jessica

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke