Vi är alla värda lycka

0

Men vad är då lycka och hur finner vi den? Det tåls ju att fundera på lite.

Vi jagar och vi söker men vad vill vi finna? Lyckan kanske men vad är i så fall lycka? Jag tror att det finns många olika sätt att definiera den. Min definition är att lyckan finns närmre än vi tror, den finns inom oss och ju mer vi jagar ju längre bort kommer den. I jagandets fotspår föds dessutom sjukdomar och ohälsa så lätt. Vill starkt poängtera att äkta lycka inte är detsamma som att alltid vara glad. Bakom lyckan finns en hel del mörker och tyngd att ta sig igenom också icke att förglömma.

Alla upplevelser jag haft det senaste åren – allt som gjort det möjligt för mig att skriva en egen bok och en massa bloggtexter – har självklart känts helt fantastiskt.  Att djupare och djupare finna min innersta kärna, min sanning, min väg är bland det mest magiska jag gjort och jag önskar att alla kan få uppleva samma sak. Jag arbetar som förskollärare och har funderat en del på hur vi kan läraoch finnas för barnen i detta. För mig är det inre lärandet det viktigaste av allt ändå glöms de lätt bort i dagens förskolor och skolor där andra kvaliteter råder.

Jag önskar att alla människor men framförallt barnen ska få chansen att släppa samhällets stress och dagens måsten. Jag vill att de får chansen att finna sitt innersta, lyssna på sitt hjärta och följa sina drömmar. Jag vet att det är möjligt och tänker kämpa för det jag tror på. Det är jag skyldig både mig själv och de som kommer efter mig.

Jag vet att jag är värd lycka och jag vet också att min lycka inte tar ifrån någon annan sin lycka. I de universella systemet och lagarna finns överflöd av den varan. Men det är svårt för oss att förstå och få fatt i det. Att vara människa på denna jord är inte alltid en lätt uppgift men det är ändå alltid en gåva värd att värna om. Vi är alla värda lyckan… och den finns och räcker till för oss alla, men ändå ser världen ut som den gör när vi blickar utåt! Det är sorligt och smärtsamt men tjänar det någonting till att jag fastnar i den maktlösheten och förtvivlan? Nej jag har bestämt mig för att det faktiskt inte hjälper någon att jag lider för deras skull… Vet att det kan upplevas väldigt egoistisk, respektlöst och kan säkerligen provocera en och annan medmänniska men djupdyk då i de känslor dessa rader väcker… varför väcks de?

Jag tror nämligen att det som i mångt och mycket försätter oss i brist och lidande är våra egna tankar om just detta. Låter säkerligen hårt för en del men jag hoppas samtidigt på att det kan väcka ett inre hopp, tända en gnista och starta en brinnande eld som bränner ner de inre hindren och blockeringarna som ligger i vägen och hindrar lyckan att nå fram. Girighet och ego finns det mycket av men det finns också mycket omtanke, kärlek och medmänsklighet.

Vilken av dessa krafter kommer att förändra världen till det bättre? Vilken av dessa vill DU ge näring åt i ditt liv och i din vardag? Vart lägger DU ditt fokus?

Jag känner sådan ofantlig tacksamhet för alla innerliga möten jag haft genom åren, sista tiden och fortfarande har. Alla människor jag möter hjärta till hjärta och ventilerar livet och varandet med från olika håll. Det stärker verkligen min övertygelse om allas unika värde, syfte och mening på denna planet. Vi läker tillsammans, vi healar världen tillsammans, vi skapar nytt tillsammans. Jag älskar den processen. Den känns så oerhört meningsfull och viktig för mig och jag är tacksam för livets möjligheter till detta.

Att få ta del av andras livsresor och erfarenheter är just nu det absolut mest givande och stärkande för mig och mitt inre och jag hoppas och tror att det så kommer förbli. Det skänker mig lycka och mening.

Min sanning är att alla har rätt till sin sanning. Sanningar och verkligheter ska dock aldrig jämföras genom dömande utan med nyfikenhet som grund.  Då bygger vi den nya kärleksfulla världen tillsammans. Världen där fler sanningar och verkligheter kan få existera jämsides och bära/stärka varandra istället för att slå ner och söndra. För den enda sanning som existerar är större, vidare och mer komplex än vad våra mänskliga sinnen någonsin kommer förstå sig på.

Meningen med livet kanske inte finns utan den kanske vi behöver skapa själva? Jag vet inte? Har länge känt att allt har en mening men allt går ju också att se och vinkla på olika sätt och se ur olika perspektiv och inget är mer rätt än det andra så finn din sanning och mening steg för steg… jag är ganska säker på att lyckan och välmåendet växer i just den processen. Så har det i alla fall varit för mig och är fortfarande. Nog är det jobbigt mellan varven, nog smärtar det och känns sorgset men även ur de upplevelserna av livet kan en styrka växa och blomstra fram. 

Lycka kan också vara mod…

Lyckan kan kännas flyktig men den väntar ändå alltid precis runt hörnet på oss alla. Ibland håller något oss tillbaka och hindrar oss att ta språnget. Att släppa kontrollen och ta sig mot det okända kan kännas skrämmande men det är också där det bästa som någonsin hänt oss kan vänta.

Och den som tycker sig ha letat runt många hörn ska inte inte upp. För vem vet Lyckan kanske väntar just runt nästa och om du inte vågar ta dig runt så väntar den förgäves. Det är inte meningen.

Greppa små frekvenser av Lyckan och håll fast så växer de inifrån och ut.

Kramar Jessica
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke