Olika perspektiv på naivitet, godtrogenhet och valmöjlighet

2

Som jag skrev i inlägget innan så gillar ju jag att “leka” med ord/begrepp och dess betydelser. Naivitet ses oftast i mänsklig mening som något negativt och dumt. Som något som ligger i okunskap och oförnuft. Jag känner starkt att jag inte delar den åsikten och vill fördjupa mig i begreppen. Inget är som vi vet svart eller vit detsamma gäller Naiviteten såklart. J Den finns i flera nyanser från den rent dumdristiga som kan utgöra fara för ens egna liv till den som grundar sig i tillit med stark intuition och ”god tro” … Det är som med allt annat en hårfin balans gång mellan dessa. Hur vet man? Vad känner man? JAG känner att jag vet men anser det svårt att lära ut. Måste övas, prövas, upplevas…

Min syster och jag är uppvuxna i en familj med otroligt mycket kärlek och förståelse från båda våra föräldrar. Att känna oss älskade och värdefulla i den bemärkelsen är inget nytt för oss utan något som vi har väldigt lätt att relatera till. Det har antagligen bidragit till att vi tror väldigt gott om människor och mänsklighet. Vi har båda två fått höra att vi är lite naiva ibland och från ett perspektiv kan det nog vara så men nu finns det som de flesta vet alltid fler perspektiv och tolkningar av sanningen att ha i beaktande och betraktande.  Jag vet att det inom mig alltid funnits en stark skeptiker med. En präktig liten donna som krävt logiska förklaringar och bevis på saker och ting. Idag kan jag mer se det naiva i det fyrkantiga. I tron på tryggheten i det yttre och viljan att vara andra till lags för annars kanske kärleken försvinner?

 

Jag vet idag att alla faktiskt inte vill mig väl. Jag vet också att alla inte förmår göra sig själva väl och att vi alla har och får våra lärsituationer på vägen. Jag har stött på mörkret båda utanför och inom mig. Jag har omfamnat många av mina rädslor och brutit mönster och programmeringar som inte gagnat mig på min väg. Jag vet att det finns verkligheter, världar och energier jag inte vill ha nära. Jag vet att det finns mörka krafter och energier i vår värld som kan kännas både hotfulla och farliga för det mänskliga sinnet men jag vet också att energier är just energier och lika dras till lika. Så det enklaste sättet att hålla sig ifrån det som inte känns rätt är att fokusera och följa det som känns rätt. Gör mer av det som får dig att må bra så får du mer och mer av det per automatik. Även prövningar dyker upp på vägen ibland, oftast bara för att testa och utmana lite och sedan lyfta till nästa nivå. Jag väljer mitt fokus… följer mitt flöde, känner in min väg och upplever min inre harmoni dagligen. Känner en otrolig tacksamhet och vördnad för det.

Jag kan känna en stark kärlek och acceptans till allt som är idag även om tålamodet tryter ibland. Övertygelsen att allt är som det ska och att allt har en mening även om man kanske inte alltid ser och förstår den direkt är stark inom mig. Naivt eller inte, kärleken är för mig den kraft och styrka som läker, healar och förenar allt. Därför är kärleken något jag vill hålla hårt i men kanske inte alltid förstått hur. Börjar ju mer och mer förstå vad verklig, äkta, genuin kärlek är. Kärleken bortom alla dömanden, krav och illusioner. Den GENUINA kärleken är helt villkorslös och tar oss alltid framåt på vår väg. Ger oss de möten och upplevelser vi behöver just då för att växa och utvecklas.

Livet kan upplevas orättvist och hårt. Ibland känner man sig maktlös och fullkomligt frustrerad och det är ok en stund men sen behöver man vända sin kraft och ta tillbaka den till sig själv igen. Min största rädsla och utmaning just nu är att våga stå stark i min egen kraft. Att verkligen plocka fram gudinnan/häxan/urkraften inom mig och visa den för världen. Jag vet att jag vill! Jag vet att jag kan! Men jag ska ta det i MIN takt. <3

Min intuition är oerhört stark idag. Många tidigare liv och gammal karma har läkts senaste halvåret. (indian, shaman, munk, häxa, hippie – you name it, I have been it all) Nu har jag kraft att ”bara” vara Jessica – (till kropp och själ) !!! Jag är redo att skapa den nya världen, i balans och harmoni. Jag släpper drama, jag släpper motstånd. Jag går framåt i min sanning. Starkare och starkare…

För mig finns bara en kraft och det är kärleken. Kärleken innefattar både mörker och ljus, maskulint och feminint, yin och yang. I kärleken värderas inget som gott eller ont, bra eller dåligt utan allt är enbart energier. Energier som kan skådas och bemötas från olika håll och perspektiv. Energier som känns lätta eller tunga i kraften av mina känslor. Mina känslor som i kärlekens namn vägleder mig rätt.

För att djupdyka ytterligare i detta resonemang så kan som jag ser det alla känslor delas upp i två – tunga eller lätta. De tunga är rädslobaserade och det är dem mycket av vårt nuvarande system bygger på. Se bara nyheterna och känn in vad de förmedlar. Vem vill stanna i den energin om man inte är tvungen? Om man gör sig medveten om att man kan välja annat i varje stund! De andra som känns lätt och rätt är glädjebaserade… de förenar oss och väcker oss till liv. Ger oss lust och tilltro.

För att sedan knyta ihop säcken lite till så är ALLT kärlek. All energi är i grund och botten kärleksenergi hur svårt det än kan vara att förstå och ta till sig. Den rädslobaserade energin är dock ”brist på kärlek” och den glädjebaserade är ”full av kärlek”… <3 Med den visdomen vilande i bakfickan eller i hjärtan eller varstans du önskar så är det inte så svårt att välja vad vi bör fokusera på för att förändra denna värld. Fokusera på din glädje, din lust, din passion så ger du ringar på vattnet och tränger undan all den rädsla som försöker slå sig fram.

 BALANSERA KRAFTERNA INOM DIG! <3

Jag har djupdykt i mitt egna mörker och omfamnet, läkt, healat enskilt och tillsammans, med hjälp av andra. Plockat fram min sårbarhet och visat min styrka. MEN jag har mer kvar att lära … Jag har mer sårbarhet att plocka fram. Jag hr mer styrka att våga framhäva… grunden är lagd och den är magisk.

Jag har fått en viktig insikt för egen del senaste veckan. Det är inte längre rädslan att inte bli omtyckt och accepterad som skrämmer och håller mig tillbaka mest. Utan det som verkligen sticker till inom mig ibland är sorgen över att inte kunna ”rädda” allt och alla andra på vägen. Vetskapen om att var och en faktiskt behöver finna styrkan, glädjen och hoppet i sig själva och ta sina steg till lycka och välgång.  Jag känner en värld inom mig och ser ibland en annan utanför och det har smärtat. Men i och med den ”nya” insikten kan jag nog släppa ytterligare lite av den dumdristiga naiviteten jag burit på genom åren. Jag är inte naiv jag är bara medvetet godtrogen för det försätter mig i den energi jag vill befinna mig i och ger mig de möten jag behöver på min resa genom livet och magiken. <3

 

ALL lycka, all glädje, all kärlek Du önskar ÄR redan DIN

Namaste Jessica

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Anette Bjärnstedt den

    Tack för intressant läsning ❤

    • himlatur den

      <3 Tack själv för dina värmande ord <3

Lämna en tanke