Två parallella världar – och vi har makten att välja!

0

Vi skapar vårt eget universum. Visst kan det låta både skrämmande och underbart på samma gång men för mig är det en I universum är egentligen ingenting högre eller lägre, bättre eller sämre. Det är vi människor som bedömer och värderar. Allt behövs, allt har en mening och allt påverkar och påverkas av varandra. De universella energierna vibrerar i olika frekvenser där lika drar till sig lika. Energiernas täthet känns lättare eller tyngre i våra mänskliga sinnen och kroppar.

Rädsla är en tung lågfrekvent känsla och energi och kärlek är lätt och högfrekvent. Men kärleken innefattar och omfamnar egentligen allt, mörker och ljus, yin och yang. Allt ryms och löses upp i kärlekens energier.

De stora makthavarna världen över vill med ganska stor säkerhet att vi ska vara rädda, skrämda, förbannande och frustrerade. De vill att vi ska överösas av en stark känsla av vanmakt och handlingsförlamning för då har de oss i sitt grepp! Då går vi ditt de vill. Då tror vi allt vi ser och förkastar det vi känner innerst inne. De högre makterna som styr, ställer och maskopierar världen har nog inget emot att öka kontrollen över oss (den stora massan) ännu mer. Bl.a. genom chip i våra kroppar, hårdare krav och myndighetsutövning, polisstyrkor m större befogenheter, mer vapen och fler militärer, mer våld och mer rädsla, större herravälde m.m.

Frågan är om vi är villiga att ge bort ännu mer av våra liv för att känna oss trygga? Hur mycket är egentligen denna falska trygghet värd? För enligt mig är det en väldigt falsk trygghet som vi får betala med stora delar av vår frihet!! För i rädslans grepp ger vi bort både vår makt, vårt ansvar och vår frihet! Vi behöver tänka efter i djupet av våra hjärtan vilken värld och vilket styre vi vill leva i och följa de visioner och intentioner som för oss ditåt.

Jag skulle vilja beskriva det som att vår värld och vårt världssystem, som det ser ut i dag, bygger på en sjuk hierarki med fula agendor som de länge dolt för oss men på något sätt känns det verkligen som om mer och mer kommer upp till ytan.  Men dessa mörka krafter älskar antagligen att se oss fightas mot varandra, för då vet de att vi inte lägger vår energi på att bekämpa dem och deras maktsäte. Att dela upp oss i folkslag, länder och religioner och fördela vår gemensamma värld mellan oss var säkert ett smart drag och fyllde sitt syfte en gång i tiden.  Men att hålla fast vid detta är absolut inte klokt om vi vill ha en medmänskligare och rättvisa värld i framtiden! De kommer hit och förstör för oss. De tar våra jobb och pengar. De antastar våra tjejer, misshandlar våra medborgare, bränner våra bilar och hus eller vad det nu kan vara. De, de, de… Oj, vad vi gör det enkelt för oss om vi ser det så anser jag. Om vi hela tiden lägger skulden på andra och helst dem så långt ifrån en själv som möjligt! För själva är vi ju perfekta, eller kanske inte ändå om vi tänker efter? Vi bär ju alla på våra ryggsäckar men med lite olika tyngd. Men vad bär vi egentligen i våra olika ryggsäckar och hur formar det oss som individer? Hur kan vi hjälpa varandra att ”lätta” våra ryggsäckar så att de inte behöver vara så tunga att bära. Hur gör i oss av med förödande skuld, skam och rädsla individuellt och kollektivt?

Vem/vilka har egentligen mest rätt till världen, till jordens resurser, till världens ekonomi eller till ett visst land? Fundera på det utifrån tanken av allas lika värde och mänskliga rättigheter! Passa samtidigt på att fundera över de olika erfarenheter och livsöden vi människor får uppleva. Vem har rätten att döma?

Det vi ofta glömmer, har förträngt eller kanske inte alls är så medvetna om är att när vi dömer andra människor och går in i fiendskap, rädsla och vanmakt så går vi också de mörka krafternas ärenden. Vare sig vi vill det eller inte! Vare sig vi är medvetna om det eller inte så verkar vi på deras energinivå. Den tyngre, lågfrekventa energinivån och inte att förglömma så spelar det ingen större roll att vi faktiskt tycker vi gör det i ett gott syfte och med all rätt!  Energimässigt har det ingen betydelse… Jag förstår att det är hårt och även svårt att inse detta för det är verkligen inga lätta bitar, och jag har själv funderat, klurat och reflekterat kring detta en hel del, vridit och vänt på dilemmat. Stillat mig, skrivit och mediterat många gånger för att få ro i min ledsna och frustrerade själ över allt som händer världen över som stundtals även tynger mig oerhört.

Men jag kommer alltid till samma kontenta nämligen att i den ”universella, villkorslösa kärleken” omfamnar ALLT! Även det hemska, det otäcka, det mörka. Det vi inte kan förstå med mänskliga hjärnor eller ens med våra ödmjuka själar. Allt ”vi och ni- tänk”, allt dömande och separerande dränerar vår kraft och fördunklar den fullkomliga kärleken som bor i hjärta och själ.

Jag menar med detta INTE att Vi måste älska allt och alla men att vi bör bli medvetna om att dömande och fördömanden inte medverkar till en kärleksfullare och medmänskligare värld! Ska vi nå den världen vi alla drömmer om behöver vi öppna upp oss för varandra, släppa rädsla och bemöta alla medmänniskor med ödmjukhet, medkänsla och förståelse. Vi behöver se genom handlingar och omfamna människan/individen/själen bakom. Det är jag för fullkomligt övertygad om. Hur kan jag vara det?  JO, jag känner starkt att en ”parallell värld” växer sig större och starkare. Den är på intågande, den är på frammarsch. Den bygger på helt andra värden och energifrekvenser än det vi är vana vid och allt börjar inom oss. Det kan säkert låta hur galet som helst men för mig är det lika verkligt som det jag upplever med mina kroppsliga sinnen bara att jag ibland behöver anstränga mig aningens mer för att förnimma detta. Vägen dit är en resa och jag skulle vilja kalla den något i still med ”hjärtats väg till universell visdom och fullkomlig kärlek”. Vi har alla både ansvar och val på den vägen.

Vilken av dessa parallella världar vill vi förstärka? Den värld vi energimässigt fokuserar på är den som blir kraftfullast. Det är den värld som växer och blir vår framtid!

Man skulle nästan kunna beskriva det som om världen ligger i våra händer.

 

Stop waiting for change and Be the change you wanne see.

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke