Känslan av att vara ett med naturen

0

 

Denna sommar har det blivit så klart för mig att JAG är en del av naturen och naturen är en del av mig. Den ljumma vinden som svepet förbi, smekande varm eller svalkande kylig. Svårt att avgöra vart vinden stannar och min hud tar vid. De smälter samman i mötet, huden och vinden blir ett. Vattnet som omger mig i sjön känns efter en stund som en del av mig. Sjöns vågor sköljer över mig, genom mig, inom mig. De fyller mig med kraft och styrka. Solens strålar som värmer, hettar och berör. De upphör inte för att jag står i vägen, utan de smälter samman med min hy, fortsätter igenom och in och efterlämnar en varm känsla och en brunare nyans i mötet. Vi är ETT det har jag känt starkare än någonsin denna sommar. Som om naturen och all dess härlighet pratat till mig, genom mig och inom mig.

IMG_4478 En väldigt blåsig dag vid vattnet kom detta budskap till mig som jag vill skicka vidare till er:

”Förändringens vindar blåser hårt och du ska dit vindarna för dig!

Var inte rädd. Du är trygg.

Lita på att solens strålar skingrar molnen.

Hör vattnets vågor som gång på gång viskar: våga, våga, våga

Du är värd att älskas så som du älskar världen!

Livet älskar dig så våga leva och uppleva det fullt ut”

Det var en härlig och djup känsla av samhörighet och innerlig lycka som infann sig inom mig just då. Meningen som jag ser det var också att jag skulle ge det budskapet vidare till ALLA som behöver det, just nu, i dessa tider av förändring och förnyelse. Tillsammans kan vi plocka fram modet att vara oss själva fullt ut och börja leva det liv vi så väl förtjänar.

IMG_4439                       IMG_4550

 

Naturen är så oerhört full av liv, magi och skaparkraft – precis som var och en av oss. Vi kanske inte kan se det men vi kan känna det om vi bestämmer oss för det. Vi har full tillgång till den skaparkraft som finns i allt omkring oss. Den som gör att ett ekollon vet att den ska bli en ek, att en larv ska förpuppas och bli en fjäril, att ett befruktat ägg ska bli en levande mekanism och varelse. Det sker så naturligt att vi glömmer förundras över hur magiskt det egentligen är. I och med det förtränger vi också att vi alla är en del av denna fantastiska magik. Vi är en unik och viktig del i livets under. Alla har ett syfte och allt har en mening, ut i minsta detalj. Öppna upp för den visdomen och känn att livet vill dig väl även om det kan kännas tungt ibland.

Vår natur är fantastisk men likaså är min kropp. De hör ihop, de är skapta ur samma källa och härstammar från samma kraftfulla energi. Jag behöver bli bättre på att ta tillvara på detta, att älska och vårda min kropp mitt färdmedel, min själs tempel ännu mer. För det är den värd – det är JAG värd.

Att börja älska min själ, mitt inre och känna Enheten i hjärtats djup har för mig varit relativt lätt senaste åren. Där har jag verkligen gått från klarhet till klarhet och en övertygelse och styrka har växt inom mig som lätt överträffat alla hinder gällande hjärtats visdom och själens eviga existens.

Men att sedan förena själen med kroppen och låta kärleken expandera i varje liten cell av det som är jag, det som är vi, det som är världen och livet är aningens svårare. Som tur är så är jag inte den som ger mig… Jag är på gång det är då ett som är säkert, min inre resa fortsätter och nu ska den till att innefatta även det yttre i en större utsträckning en tidigare känner jag. Nu ska jag lära mig älska min kropp, den manifesterade, materialistiska och jordbundna delen av mig på samma villkorslösa sätt som jag älskar min kloka själ. För ALLT av mig är en del av den värld jag älskar så innerligt. Allt hör ihop på vår resa genom livet!

Jag är tacksam för denna underbara känsla som sommaren och naturen överlämnat till mig. Jag ska bära den med mig i min strävan att älska allt, varje liten del av mig, ännu mer.

10313217984_165920cecd_c

<3 Enjoy life and Dance with the nature – inside and out, outside and in!! <3

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke