Medicinering är inte lösningen för hälsa, välmående och en bättre framtid

0

Delar av denna text har jag som avsikt att försöka få in i den lokala tidningen i staden där jag bor. Anledningen är att det förra veckan skrivits en artikel om att barn på vår Barn och ungdomspsykiatri har fått starka psykosmediciner utskrivet för sina depressioner.  Detta gör mig så upprörd. Känns som vi är på väg åt fel håll med gratis och starkare medicinering för våra barn och unga – de små människor jag lägger min fulla tillit och tilltro på. De som ska göra världen vackrare och bättre än vad vi hittills har lyckats med. Men vad gör vi med deras kraft och deras chans att blomma inifrån och ut? Hur tar vi hand om dem när de inte mår bra?

HJÄLP!! Vad gör vi med våra barn?

Jag har länge ställt mig frågan de till hur lättvindigt och gärna barn och unga medicineras och drogas på laglig grund. Det har alltid upprört mig. Till vilken nytta och varför undrar jag? Varför har vi människor en så otrolig tilltro till läkemedel och kemiska preparat med olika slags biverkningar? Jag har en förhoppning av att alla gör så gott de kan utifrån de kunskaper och förutsättningar de besitter men jag kan ändå inte låta bli att undra – Vet vi verkligen inte bättre idag 2016?

Måndag den 18 juli stod det i den lokala dagspressen där jag bor att deprimerade barn ges psykosmedicin på BUP. Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen. Vart är vi på väg? Vad har de människorna som skriver ut detta till barn för utbildning? Vad bygger de sina kunskaper och sina val på? Vilken sanning utgör deras grund? Absolut inte samma sanning som utgör min i alla fall och jag känner ett starkt kall och meningsfullhet i att förmedla det jag känner och tror på.

Om vi tar oss en djupare fundering på vad depression i många fall är och står för är det då rimligt och försvarbart att fortfarande tro och verka utifrån sanningen att piller är lösningen?

3899509805_08a3c533a9[1]

Det skrämmer mig att vi inte har kommit längre i Sverige. Vi som anser oss vara så upplysta och kloka. För mig är det en gåta hur vi 2016 och med all den visdom som finns i andra länder och i vår historia fortfarande ser piller och kemiska preparat som lösningen på sjukdomar och psykisk ohälsa bland människor.

Självklart finns de som vinner och tjänar storkovan på att vi knaprar piller och kemikalier istället för att utforska och fördjupa vår visdom kring kroppens självläkande förmåga. Skolmedicinen är upphöjd till skyarna och subventioneras stort medan de mer alternativa och komplementära valmöjligheterna motarbetas. Hur länge ska vi gå med på det i den påstådda demokrati vi lever i? Jag vill ha samma möjlighet som andra att välja väg mot hälsa och välmående utan att det ska göra hål i plånboken och framför allt vill jag värna om det viktigaste och käraste vi har … BARNEN. Jag vill göra deras framtid ljus och glädjefylld. Min vision är friska och fria barn som kommer förändra denna värld till det bättre! För det vi lever i just nu känns allt annat än friskt. Jag tror vi bär nyckeln till lösningar och svar inom oss.

"Sweden" "Skåne" "Spring 2011" Kristianstad Naturum åhus Dalby "Torna-Hällestad" Malmö

Ohälsan ökar sägs det och det både bland barn, unga och vuxna. Att fortsätta i samma spår som tidigare kommer inte göra oss friskare. Vi behöver vända blicken och ändra perspektiv. Vi behöver inse att hälsan kommer inifrån, att vi alla bär kraften till läkning och att våra kroppar är mer än biokemiska system. Vi behöver se helheten och lägga fokus på lösningarna som håller i längden. Det är fullt möjligt och jag hoppas att det kommer bli omöjligt att låta bli i framtiden. Vi behöver som jag ser det tänka om och förstå att ohälsans ökning vill tala om något för oss, lära oss något och väcka de insikter och den inre visdom vi tycks förträngt eller glömt.

Våra kroppar är holistiska, sammansvetsade system med förmåga till självläkning, men de är ju också individuella och personliga. Vissa är känsligare för t.ex. tillsatser, kemiska preparat och onaturliga ämnen. Vi har olika livsresor, ska igenom olika saker och ”drabbas” därför på olika sätt.

Läkemedelsbranschen riktar in sig på symtomen och behandlar samma symtom på samma sätt med samma piller och preparat. Det är inte vägen till hälsa, välmående och friskhet utan snarare tvärtom.

Som jag ser det så behöver vi inte lägga vår makt och tilltro till auktoritärer och högutbildade för att finna vår väg till välmående och hälsa. Vi bör istället bli bättre på att följa vår inre vägledning, vår intuition och våra känslor genom livet. När vi tar makten över våra egna liv, ser vårt eget ansvar klart och följer vårt hjärta och själ så möter vi de läromästare vi är ämnade att möta och lära av. Vi människor behöver integrera och lära i samspel med varandra men inget säger att den högt lärde är närmre sanningen än någon annan. Våga lita på att du bär din sanning inom dig och låt andra bära sin. Acceptans och kärlek, till sig själv och andra, är den upplysta vägen mot medmänsklighet och en bättre, friskare värld. Detta arbete börjar inom oss var och en och sprids sedan utåt med nya insikter, modernare lösningar och nygammal visdom som väcks till liv. Hjärtats visdom och kärlekens väg är på intågande även om det verka som vi ska igenom  en hel del mörker och lärdommar innan det blir synligt för alla.

123116577_143cc09b6c_z[1]

Jag anstränger mig för att vara tålmodig, tacksam och full av tillit på vägen. Allt är som det ska, Allt har en mening vi inte alltid ser och framför allt så är ALLT MÖJLIGT!

 

Jag har skrivit mer texter i detta ämne då jag anser det oerhört viktigt och intressant. Här nedan är några länkar.

https://himlatur.tarotguiderna.se/2016/04/10/diagnoser-hjalper-de-eller-stjalper-de/

https://himlatur.tarotguiderna.se/2016/01/24/vaccinationers-nytta-och-halsoeffekter-kan-och-bor-ifragasattas/

https://himlatur.tarotguiderna.se/2016/01/09/fria-piller-och-mediciner-till-vara-barn-var-framtid-det-karaste-vi-har-vart-ar-vi-pa-vag/

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke