Med känslorna som vägvisare genom livet!

0

Livets väg är sällan spikrak och inte heller alldeles lätt att ta sig fram på men den har inslag av väldigt mycket vackert om vi väljer att se de. livets väg

 

Att ha en positiv inställning är inte det samma som att alltid vara glad eller aldrig stöta på motgångar i livet. Det handlar för mig inte om någon naiv inställning om att bara jag tänker positivt så blir allt bara bra och jag kan sväva på rosa moln genom livet. Livet bjuder på motgångar och jobbiga stunder och det är oftast i dessa vi växer som mest. Att ha en positiv inställning till livet är för mig att känna meningsfullhet och förstå att man kan välja att leva sitt liv medvetet och göra egna val som leder en framåt.

I dessa val gör vi klokt i att låta våra känslor vara vägvisare. Vi har förmågan att känna en rad olika känslor glädje, ilska, sorg och frustration för att nämna några få. Alla känslor vi upplever hör till livet och de vill vägleda oss på vår väg om vi lär oss känna in och lyssna. Det är okey att känna och vi behöver tillåta oss att känna även de känslor som oftast benämns som negativa. Vi ska tillåta oss att känna dem utan att känna skuld eller skam för det. Bara acceptera att de kommer, försöka förstå vad de vill säga och sen släppa greppet om dem. Med en positiv inställning till livet är det lättare att släppa de känslor du vet inte gynnar dig och få fatt i dem som får dig att må bättre igen.

 

myranewbornEn positiv inställning är att välja att se det vackra omkring sig i både stort och smått. I allt från en solnedgång, ett nyfött barn till en myra som sliter med sitt barr eller ett brinnande ljus. Att ha en positiv inställning handlar om att förundras över livets små och stora mirakel och känna lycka över att bara få finnas till. Allt man utmanas med och allt som händer en i livet känns lättare med en positiv inställning i grunden.

Jag är övertygad om att våra hjärnor och den ”positiva inställningen”  går att öva upp och förstärka. Vi kan öka vår intuition och vår förmåga att lyssna inåt avsevärt. Jag har själv gjort det med mycket goda resultat senaste åren. Tillit, tålamod och tacksamhet har varit mina följeslagare på vägen och även dessa blir starkare och starkare med tiden.

Allt kanske inte är perfekt. Visa saker kanske inte känns bra alls men saken är nog den att allt är precis som det ska och så länge vi fortsätter som vi alltid gjort så blir resultatet detsamma. Det är först när vi börjar ändra och förnya våra tankesätt och vårt agerade som saker och ting förändras på djupet.

Jag ser livets lärande som en process, ett inre arbete, en resa och det är nu för tiden jag själv som har kommandot över den. Jag är inte rädd för att ta lärdom av livet. Jag älskar att leva och jag upplever livet till fullo – alla dess svängningar har en mening. Jag är lycklig och oerhört tacksam över att jag fått ett liv på denna jord, i denna tid. Jag lever här och nu och det känns som ett mirakel i sig. Jag har möjlighet att påverka!!

En positiv inställning och en känsla av meningsfullhet hindrar oss inte från att falla men de hjälper oss upp när vi fallit ner.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke