Det mänskliga Egot

0

Mänskligheten är utrustade med ett sinne. Vi kan tänka till, analysera, reflektera och handla därefter. På både gott och ont skulle jag vilja säga. Det borde verkligen ses som ett privilegium men ibland känns det nästan som ett straff för med detta sinne följer även ett ego. Ett starkt ego som är svår att kontrollera och som kämpar för att hålla oss separerade och självcentrerade. Egot vill inte att vi ska känna av samhörigheten med allt levande så egot gör allt för att vi ska försumma vår storhet och sanna existens. Det verkar tyvärr lyckas ganska bra. Mänskligheten har länge låtit girighet och maktbegär härska och både människor, djur och natur lider. Det känns som om hela vår fantastiska jord och allt som lever på den håller på att styras mot sitt fördärv. Ska vi fortsätta som vi alltid gjort? Eller ska vi släppa lite av sinnets ego och låta hjärta och själ ta över rodret.

Människan har tagit sig allt för stor frihet att styra och ställa utifrån sina snedvridna prioriteringar och sin girighet. I sin strävan mot lycka och välgång har vi t.o.m. delat upp oss själva i grupperingar som bättre och sämre, mer värda och mindre värda. Vi har gjort oss till varandras fiender och helt glömt bort vår sanna existens av Enhet och kärlek. Allt vi ser omkring oss. Allt som händer i världen kan tyckas hemskt och mörkt men vi behöver alla inse att vi är en del av detta mörker. Vi kan inte fortsätta blunda eller skylla ifrån oss på andra för i så fall låter vi Egot vinna!

Håller EGOT på att vinna? Nej det vägrar jag tro. Vi ska nog bara omfamna detta rädda lilla väsen, lyfta det till ljuset och låta det förenas i kärleken. Börja med att omfamna egot inom dig, din egen rädsla, din egen girighet. Lär dig kontrollera dem istället för att kontrolleras av dem?

Dina prioriteringar och val är ditt ansvar och din största fiende är du själv om du försätter ditt hjärta i rädsla och förgör dig själv bitterhet, hat och skuld.

Jag är övertygad om att den enda verkliga vägen till yttre fred är inre frid. Allt börjar inom oss själva för vi kan inte förändra någon annan, så istället för att tänka att det spelar ingen roll vad jag gör så tänk att när jag förändrar mig själv så förändras också världen omkring mig. Glöm inte att även små steg tar dig framåt. För den som upplever livet med själ och hjärta väntar alltid ett mirakel bakom hörnet. Allt vi behöver göra är att öppna upp för det! Så nästa gång ditt ego gör sig påmint och vill få dig känna otillräcklighet, rädsla, skam m.m. så försök vifta bort det som en om det vore en envis, irriterande fluga en varm sommar dag. Ge flugan (egot) lite kärlek, låt den väcka din kreativitet och släpp den sedan fri att flyga sin kos. 🙂 egofluga

 

 

Egots utmaning!! Stanna till vid nästa tiggare, uteliggare, funktionsnedsatt eller vilken människa som helst och inse att längst inne finns precis samma kärna som du! Samma längtan, hopp och tro om fullkomlig kärlek och ovillkorligt värde!!! Inse i djupet av ditt hjärta att i grund och botten har vi alla samma behov och längtan. Det är endast egot som håller oss isär!!! Egot är därför med mitt sätt att se vår största fiende och samtidigt är det något vårt mänskliga sinne kämpar hårt för att försvara och hålla vid liv.

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke