Healingenergier för Oktober

0

För ca.1,5 år sedan kom jag i kontakt med en fantastiska kortlek och jag är så tacksam för dem. De har varit till stor hjälp och betydelse för mig och vänner när jag/vi tagit dem till hjälp i våra helande och läkande processer. Men det blir första gången jag gör en beskrivande läggning på detta sätt och lägger ut på bloggen.  Vill då även passa på att tacka Lee Seger som är skaparen av dessa fascinerade kort.

Anledningen till denna läggning och bloggtext är att jag började månaden men en VÄLDIG djupdykning i mig själv och en tyngd jag inte kunde förklara eller sätta fingret på. Första 2 dagarna kändes väldigt jobbigt energimässigt inom mig och i min kropp. Som om jag dök ner i ett mörker av känslostormar och förvirring som jag inte alls förstod.  Jag valde då att ta fram mina fantastiska healingkort för att reda i vad allt detta stod för och för att få lite hjälp på traven och lite förståelse kring vad detta kunde handla om för mig samt för att lättare kunna transformera det tunga, mörka och jobbiga.

Känslan som kom därefter var att denna läggning inte bara handlade om mig själv och min väg i den stundande hösten utan att den blev av en mer kollektiv art så därför valde jag att som ett nästa steg skriva ner och förmedla utåt också.

(Egentligen handlar allt inre arbetet även om det kollektiva anser jag eftersom vi alla i grund och botten är ett och härstammar från samma kosmiska och kraftfulla källa. Vare sig man tror det eller ej så verkar energierna inom och utanför oss själva på ett både individuellt och universellt plan.)

Första kortet som kom upp var MEDVETENHET. Huvudfrågan i denna tid är alltså ett förändrat medvetande som växer fram, tar plats, och ändrar form. Vi är på väg mot ett expanderat medvetande hela tiden. Utveckling sker i det fördolda men även i det synliga. Ju mer vår medvetenhet ökar desto mer klarsynta blir vi gällande vad som är illusion och vad som är verklighet. Vi finner mer och mer av oss själva i den expanderande medvetenheten som egentligen aldrig tar slut eftersom den är en resa som fortsätter långt bortom detta liv och denna planet (långt bortom både tid och rum) Sanningar förändras i medvetenheten men vi behöver inte se det som om den gamla sanningen var falsk utan den är bara inte godtagbar och gynnsam längre ur det medvetande och perspektiv du nu befinner dig i. ”Ett högre medvetande skapar en större nyfikenhet och öppenhet som också ger plats för mer glädje och ett inre lugn.” (Lee seger)

Så till det känslomässiga i denna process (vår feminina aspekt i frågan) Där kommer FÖRÄNDRING upp och det känns ju väldigt naturligt. För med en expanderad medvetenhet och klarsyn så blir en förändring nödvändig och naturlig. En förändring som först och främst känns i våra inre men som successivt även speglar sig i våra yttre. Det kan vara så att nya drömmar växer fram eller fördjupas och att ett hopp och en framtidstro förstärks i denna process. Vi har alla förmågan att förändras och skapa nya förutsättningar för oss att växa i.

Det yttre och fysiska perspektivet i denna process blev kortet RÄDSLA. Det är väldigt talande tycker jag för förändringar skapar lätt rädsla inom oss. En rädsla som känns så äkta och som håller oss tillbaka. En rädsla som ta mycket energi av oss, som vill kontrollera och trollbinda oss. Men det finns vägar ut ur denna rädsla. Acceptera den men låt den inte styra dig. Lyssna till de högre energierna av nyfikenhet, glädje och kärlek inom dig och ta stegen ditåt. Gör de förändringar du blir vägled till i små eller stora steg. Du bestämmer takten men stå inte still.

Det maskulina, utåtagerande agerande kraften gällande frågan och vad vi arbetar med under oktober är BARNDOM… Det ser jag som att vi bryter mönster som sitter i sedan vi var små, normer, värden förändras och vi skalar av det som inte känns rätt inom oss i denna tid av förändringar. Vi känner efter och börjar tala vår sanning. Vi läker våra sår sedan tidigare och helas inifrån och ut. För det är ju just det denna läggning handlar om från första början. Ett helande av oss själva – att omfamna oss själva i kärlek och öka vårt självvärde inifrån. Oftast är vi inte ens medvetna om vad vi bär med oss genom livet och det viktigaste i processen blir att acceptera, känna, andas och släppa för att ge plats åt ny och lättare energi. Tyngden i våra inre och i våra känslor talar till oss men den är inte hela sanningen och den behöver inte vara det som består och växer. Via förändring och perspektivbyte kommer nya sanningar fram i ljuset. Vi finner mer och mer av vår sanna identitet och varande.

Sist men inte minst vill jag förklara det andliga perspektivet utifrån den läggning jag gjort. Dvs. det vi får lite extra hjälp med uppifrån i denna djupgående process. Nämligen VÄRDERINGAR… Även detta känns för mig så klockrent och fint… Vi är aldrig ensamma på vår resa genom livet. Däremot har vi olika röster som talar inom oss. En som vill värdera, dela upp, jämföra och bedöma saker som rätt eller fel, bra eller dåligt m.m. Den rösten kan vara väldigt stark och göra att vi känner oss mindervärdiga, osäkra eller högfärdiga. Den rösten tror sig ofta veta och förstå hur andra fungerar och borde leva sina liv samtidigt som den lägger mindre fokus inåt på det vi verkligen kan styra och förändra. Det är egots röst. Själen däremot dömer eller värderar aldrig. Den rösten är medveten om att vi alla hör ihop och känner ingen som helst separation eller rädsla. Den bara är, den vill uppleva allt den kan och leva fritt i kärlek till allt och alla.

” När du accepterar det som händer utan att värdera blir du fri. Du behöver inte slå på dig själv och du behöver inte reta dig eller vara besviken på någon annan. Att träna sig på att sluta värdera och jämföra är att är att hitta själens röst”

Genom att hitta våra själars röst ökar vi vår egna medvetenhet och det är i den processen vi är i full gång nu, så väl individuellt som kollektivt…När vi börjar fundera och känna in våra värderingar på djupet och hur de styr eller påverkar oss så kan vi också finna en stark önskan att förändra – att bryta oss loss från det som varit för att våga ta steget in i det som ligger framför.

Vi kan både vara till hjälp och stötta varandra i detta viktiga arbete men vi kan även vända oss till högre vibrationer för universell vägledning och inre styrka. Allt sker utifrån den nivå vi befinner oss på och som Lee så fint och tydligt beskriver det så kan medvetenheten ses som att gå upp för en trappa, där det på varje trappsteg ligger ett par nya glasögon för klarare och skarpare sikt. När vi tagit oss upp för ett nytt steg så ser man sig själv, sin omgivning och livet ur ett annat perspektiv. Det som var sant och viktigt för dig på steget innan kan nu verka förlegat och begränsande.

Utifrån denna läggning valde jag sedan att dra två hjälpkort som beskriver hur vi kan ta oss igenom denna process lite lättare. Det blev VÄRLDEN och INTEGRITET…. Helt fantastiskt hur dessa båda kort väger upp varandra och kommer med stärkande budskap till oss på vägen. Blir som att se det lilla i det stora och det stora i det lilla på samma gång. För allt hör ju ihop och är sammanlänkat vare sig vi kan förnimma det eller ej. När man minns sitt ursprung och förstår hur allt energimässigt hör ihop så är det lätt att känna samhörighet istället för separation. Vägen sker via våra inre och genom att hitta sig själv, våga vara den man är ämnad att vara. Ta ansvar och sätta gränser för sitt egna och alltets bästa (för båda dessa går hand i hand)

Du står aldrig ensam när du är sann mot dig själv. Våga vara den du är för det är ditt Unikum världen behöver. Var inte rädd för dina känslor och den förändring de vill leda dig till. Våga känna dina känslor och ta ansvar för dem istället för att projicera dem på andra. På så sätt bygger du upp ditt självvärde och respekten för både dig själv och andra samt ökar kraften till att framkalla det som gör dig stark och glad. För det är i den kraften du strålar och ger som mest av dig själv till världen utan ansträngning och kamp.

jag vill även tilläga att när det gäller den feminina och maskulina energin i läggningen så relaterar det inte till kön utan till krafter/energier som finns inom oss alla  och som bör balanseras precis som allt annat. Balans inom ger balans utom.  As within – so without… <3

Jag önskar er alla ett stort lycka till i denna process och på er unika resa genom ert betydelsefulla liv. Kom ihåg att Det finns alltid någon eller något som kan lyfta dig upp om det känns som du faller.

”You are not alone” är kanske den viktigaste visdomen och känslan av dem alla. Du är inte separerad. Du är Ett med allt. Att kunna vila i det är tryggt, ökar tilliten och inger harmoni och lugn.

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke