Intuitionen – en fantastisk inre vägvisare vi kan öva upp

2

Som jag har varit inne på i tidigare inlägg så finner jag det lustfyllt att reflektera över olika ord och begrepp. Dels som ett steg för att gå in djupare i mig själv och vad som är viktigt för mig samt för att försöka beskriva min förståelse av omvärlden på ett sätt jag känner passion för dvs. genom skrivandet.

Jag tycker att ord och begrepp är så fascinerande och viktiga även om jag också upplever fler och fler ”moments of life” som inte går att beskriva med de ord mänskligheten hitintills lyckats komponera fram. Förnimmelser som stiger över det vårt mänskliga sinne… Jag vet att vi är mer än vårt sinne, jag vet att vi är mer än vår kropp. Verkligheten är och kan bli så mycket mer än det vi kan se och ta på. Finns tyvärr inte ord som är tillräckliga nog att beskriva känsligheten, känslan eller euforin i denna innerliga vetskap.

När vi enbart försöker förstå saker logiskt blir det lätt motstånd och hinder på vägen. Det är i alla fall mina erfarenheter de senaste åren. Magiken överträffar logiken med hästlängder gång på gång. Så låt magiken styra och logiken kommer falla på plats den med var så säker. 🙂

Orden vi människor komponerat genom åren är väldigt intressanta att djupdyka i tycker jag, både tillsammans med andra och i mig själv. Ord och dess betydelser upplevs ju väldigt olika i olika kontexter och i olika individer. Vore konstigt om det inte vore så och orden i sig är egentligen inte det viktiga anser jag utan mer något vi behöver för att på mänsklig basis försöka förstå varandra.

Denna gång är det ordet intuition som hamnat under min ”lupp”. För intuition är ett viktigt begrepp för mig som jag har en byggt en stark personlig relation till. Om man nu kan bygga det med ord och begrepp men jag som skrivande själ och människa har nog en fallenhet för det.

Jag vill förklara intuitionen som en ren känsla, en förnimmelse eller en stark insikt som ibland men inte alltid går att förklara logiskt. En kärleksfull inre vägledning som gång på gång visar sig vara rätt och som klarnar ju mer man använder sig och förlitar sig på den. Intuitionen kommer direkt från hjärtat(själen) och ny forskning indikerar på att hjärtat faktiskt är flera gånger snabbare än hjärnan på att reagera. Det är högtid att rikta blicken och förståelsen till den styrka som hjärtats intelligens besitter. Hjärtats kapacitet såväl fysiologiskt som energimässigt är mycket underskattad men när vi fokuserar mer på hjärtat och dess exceptionella läkande förmåga sker stora förändringar både för oss individuellt och med tiden även kollektivt/ för världen.

Konsten att verkligen lyssna på sin intuition och sitt hjärtas signaler är något ganska så nytt för mänskligheten i dessa moderna tider. Vi har varken blivit upplärda eller påvisade den förmågan utan istället så svarar vi instinktivt och snabbt an på det sätt som sitter i vår ”ryggmärg” eller som jag hellre vill beskriva det i vår ”ryggsäck”. Där paketeras våra erfarenheter, våra normativa eller inlärda mönster, våra instängda känslor m.m.  När vi agerar utifrån dessa instängda och oftast omedvetna impulser så kan väldigt mycket gå och bli fel i relationen till andra (socialt) och även i relationen till sig själv (självkänsla).

Intuitionen är ALLTID ren och kärleksfull och inte att förknippa med våra känslor som triggas igång av våra ryggsäckar och automatiserade känsloyttringar.  Vår Intuition är inte en förklaring till dåligt beteende, missnöje eller som anledning till att man själv mår dåligt. Det kan däremot den tunga ”ryggsäcken” vara en bidragande orsak till. Ju mer man gräver i sin egna ryggsäck ju starkare blir kontakten med den inre intuitionen – den kärleksfulla inre vägledning din själ vill ge dig på din resa genom livet.   Vägen dit går via dina känslor och känslobearbetning.

Vi har i urminnes tider lärt oss att det finns negativa och positiva känslor. Vi har lärt oss att det vi känner i våra hjärtan och kroppar kan och ska värderas som rätt eller fel. Vad gör det med oss? När vi lär oss trycka ner och paketera våra känslor på det sättet, förvinner de då? Självklart inte vill jag vänligt men bestämt påstå.  De ligger där i ryggsäcken och tynger och varje gång vi upplever en situation som på något sätt påminner (medvetet och omedvetet) så rivs det upp. Vi behöver därför verktyg för att hantera våra känslor och ompaketera vår ryggsäck. Verktyg, kunskap och förståelse för att steg för steg utveckla och uppgradera vår sanna hjärtliga intuition. Att lära oss acceptera och ta ansvar för våra egna känslor är ytterst viktigt för att få fatt i vår sanna intuition och finna inre harmoni på vår väg framåt.

 

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Tack så klokt skrivet tänker lika dant där. . Personligen är jag sån som ut går i från mitt innre är rak . Folk blir förvånade på mitt sett.
  Att inte är så ytlig liksom.. & är
  San mot mig och andra. Alltid funnits där behov av skriva.. Är bearbetning på sin ryggsäck bra verktyg kunna göra det !
  Nu när är plåga årstid så har jag verkligen behov av skrivs få utlopp hur farlig årstiden
  är . Det tar död på folk .. Andligt allt det är Alltid magiskt.. ♥Dem ser min sanning hur jag lider för varje dag så här års. .

  • Hej Emma och tack för ditt inlägg. JA det är viktigt att söka inåt och finna sin inre visdom samt förmedla sin sanning med ödmjukhet och kärlek. <3 Det ger fina ringar på vattnet. <3

   Vet inte om du syftar på värmen angående årstiden och att du lider så här års. Själv älskar jag alla årstider och njuter av det som är. Men nog önskar man lite vatten till natur och djur nu. DEt behövs i värmen och torkan.

Lämna en tanke