Återblickar och framåtskridande glimtar i tacksamhet

4

Så här i slutet av året ägnar jag tid åt att se tillbaka på allt det gångna året lärt och gett mig. Det känns som ett viktigt avstamp och bära med mig in i nästa år. Tacksamhet för det som varit, det som komma skall men framförallt det som ÄR.

2017 har varit ett väldigt omvälvande och förberedande år vilket jag på något sätt kände på mig redan innan året tog sin början. Jag har länge känt på mig att det år jag fyllde 40 skulle bli speciellt och komma med förändringar men hade ingen aning om hur. Det jag heller inte visste innan var att det astrologiskt och nummerologiskt dessutom var ett år 1. Universum har tydligt visat sin närvaro via möten och händelser som tvingat mig till livsavgörande beslut och möjligheter att bli starkare i min egna kraft och på min väg framåt… Året har bjudit på så många djupdykningar in i mig själv och mina känslor. Nya dörrar har öppnats i mitt inre och i och med det även i det yttre och jag jobbar medvetet med mitt mod, släpper rädslor och prövar mina vingar i tillit. Det har visat sig vara ett vinnande recept gång på gång…

Visst finns det de som kommer och går på vägen men främst har relationer omkring mig bara förändrats och fördjupats på ett väldigt positivt sätt. Den ovillkorliga kärleken i och omkring mig har vuxit såg ännu större och det är något jag verkligen vill bära med mig in i 2018. Som jag ser på livet och varandet så är det vad största delen av vårt lärande handlar om – att expandera i den universella, kraftfulla och fullkomliga kärleken. Den som ALDRIG dömer, jämför eller räds förändringar. Den kärlek som börjar inom oss och sprider sig utåt.

2018 tänker jag blir ett än mer magiskt år. Ett år för fler kärleksfulla och lärorika möten, situationer, nätverkande och samarbeten. Det är tid för förändringar, transformation, djupt helande och personligt växande.

 Våga språnget!

Året som gått har visat på vilket enormt växande det finns bakom livets prövningar. Jag är ärligt tacksam och tänker att jag bär med mig en styrka och ett mod in i 2018. Vet att det nya året kommer med nya utmaningar för att hjälpa mig växa ytterligare. Min uppgift är inte att försöka tänka ut hur utan mer att leva i tillit, känna tacksamhet och följa det flöde livet ger mig.

Vaknade med denna tänkvärda text i huvudet och jag vet att den är sann:

Livet är gott och vill oss alltid väl.

Universum är alltid på vår sida med kärleksfulla tecken och sitt fulla stöd.

Det vi möter utanför oss bär vi också inom oss… Livet är en spegel, Din spegel…

Livet lär – vi är elever och kärleken vårt läromedel.

Ju mer jag väljer och lär mig älska livet på de villkor som råder desto större möjlighet ger jag till ”livet” att kunna visa att det älskar mig tillbaka. <3

Vår tid på jorden handlar som jag ser det om att riva ner de murar som håller oss separerade, bryta ner de blockeringar som håller oss fångna och släppa de rädslor som hindrar oss att leva våra liv fullt ut. Vi har länge varit förblindade av illusionens fyrkantiga varande… men saker börjar klarna mer och mer hos fler och fler…

Vi får precis det vi behöver men aldrig mer än vi klarar av. Universum sänder oss möjligheter på löpande band men det är upp till oss och vårt val att ta tillvara på dem.

Hur klyschigt och egoistiskt det än må låta så är vägen till lycka och frihet först och främst KÄRLEKEN till sig själv för i takt med att den växer så ökar också självvärdet, tilliten, kraften och förmågan att älska livet, varandet och alla andra på ett djupare plan.

I detta eviga men spännande lärande är våra känslor ett oerhört viktigt verktyg för att vägleda oss rätt. Kroppen och känslorna är oss trogna och vill hjälpa oss hitta rätt på vår lärorika väg genom livet. Vi har mycket att vinna på att lära oss lyssna, tolka och följa dessa fantastiska redskap som vi haft med oss från födseln. Det är något jag jobbat med senaste åren och blivit bättre på under 2017 och 2018 ska jag fördjupa mitt samarbete gällande kropp, själ och känslor ännu mer.

Jag ser fram emot ett nytt magiskt år och önskar er alla det samma

Varma nyårskramar/  Jessica

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Ursäkta om jag travesterar din text lite. Inte för att den inte är sann,men mitt perspektiv:
  ”Gud är god och vill oss alltid väl.

  Den Helige Ande är alltid på vår sida med kärleksfulla tecken och sitt fulla stöd.

  Det vi möter utanför oss bär vi också inom oss… Livet är en spegel, Din spegel…

  Den Herre som skapat oss lär – vi är elever och kärleken vårt läromedel.”

  Varma nyårskramar till dig också Jessica. Önskar ett bra avslut och en ännu bättre början!

  Med kärlek, Yvonne

  Ju mer jag väljer och lär mig älska livet på de villkor som råder desto större möjlighet ger jag till ”livet” att kunna visa att det älskar mig tillbaka. <3

 2. Tack. Utan ord,formuleringar,betydelser så tror jag helt och fullt att samma kärleks ljus lyser på oss båda.Och 2018 kommer bära med sig många spännande tankar och händelser! Själva talet 2018 känns positivt…

  Kanske skrivit detta förr, men det är betydelsefullt motto för mig. Från medeltida mystikern Julian av Norwich,1300-talet. Norwich är också en speciell stad, jag tillbringade två månader där när jag praktiserade för att bli bibliotekarie,

  Men allt ska bli bra, och allt ska bli bra, och på alla sätt ska allt bli bra. All will be well, and all will be well, and all manner of thing will be well.

  Varma kramar!

  • Absolut! tror och känner det samma. År 2018 är både år 11 och 2 numerologiskt. Spännande och väldigt positivt … 🙂
   Mycket är redan bra och tids nog kommer ALLT absolut att bli bra, bättre, bäst. hihi Kram

Lämna en tanke