Jag ber om ursäkt om jag skräms men Jag anser mig bara ha rätt till min sanning!

8

http://arons.se/jag-tror-inte-pa-vaccin-jag-tror-det-orskar-autism-oavsett-vad-folk-sager-jag-tror-det/

Som av en händelse råkade jag stöta på artikel  i jag bifogar ovan. Den irriterade mig aningens. Jag vet att den är gammal men jag vet också att det finns människor som fortfarande tänker i dessa banor och därför vill jag ge min bild och mitt svar på tal. För i mina ögon är texten/artikeln både förlöjligande, snedvriden och missvisande.  Ska det klassas som dålig humor eller bara idioti blir min fundering?  Vet inte om jag borde skratta eller gråta när jag läser den? Jag väljer att vända frustrationen till kreativitet och följa min passion genom att SKRIVA av mig irritationen den väckt inom mig istället. <3

Jag anser mig ha rätt till min sanning och jag växer starkare och starkare i att uttrycka den. Ursäkta mig om det råkar vara skrämmande för en del…. MEN…. 

Jag tror inte att vacciner, mediciner och konstgjorda preparat är den rätta vägen till hälsa och friskhet!! Jag tror på kroppen självläkande förmåga, näringslära och ett holistiskt synsätt på läkning och välmående. Eller förresten jag tror inte jag är ÖVERTYGAD och bygger den vetskapen på otaliga livshistorier, erfarenheter som mina medvandrare förmedlar, artiklar samt egna erfarenheter gällande detta. Av samma anledning så VET jag att homeopati och andra alternativa behandlingsmetoder faktiskt fungerar alldeles utmärkt i många avseenden.

Att det finns stora vinstintressen i läkemedelsindustrin är tyvärr ingen tro utan fakta och vi lever i en demokrati där vi vägleds åt ett visst håll när det gäller vår hälsa. Jag vägrar hamna bakom ljuset gällande detta och tänker inte heller låta mig tystas av andras förlöjligande och sanningar där.

Jag är också övertygad om att det är vi (mänskligheten) som fördärvar vår jord på många olika sätt. Behövs det verkligen någon stor efterforskning gällande det eller är det kanske snarare så att vi ska börja fundera mer kring det egna ansvaret och hur den globala och tekniska tillväxten som ständigt tycks prioriteras påverkar vår kära planet.

Jag tänker inte skämmas eller låta mig förlöjligas för att jag anser att vårt oändliga universum med stjärnor och planeter faktiskt påverkar oss på olika sätt. Eller för att jag inte tror på slumpen överhuvudtaget. Jag tror på mening och synkronisitet, på att vi alla har den gudomliga, kärleksfulla skaparkraften inom oss. Jag har t.o.m kontakt med den, förnimmer den och mår riktigt bra av den! Gör det mig till en galen människa? Eller kanske ”bara” en helt vanlig människa som inte tillhör de som vet någonting. ????? ehhh? Says who?

”Jag är en helt vanlig människa som inte förstår hur vetenskap fungerar. Och jag väljer därför att förneka den. Jag bildar mig en egen världsåskådning på ovetenskapliga, osanna och helt falska grunder. Jag tror inte på de som vet mer än mig. Jag tror att jag kan dra mer exakta och hållbara slutsatser än de som vet. Jag tror att de som vet inte vet. Nej, förresten. Jag tror inte det. Jag vet det. För jag är en helt vanlig människa som vet hur det ligger till. Egentligen. Vi är många som vet det här. Vi är många vanliga människor som vet bättre än de som vet. Massor. Världen är full av oss.”    (Utdrag ur artikeln)

Alltså dessa rader ovan. WOW!!! De säger mig oerhört mycket om tankegångarna rakt igenom och varför de klingar så i otakt med min inre sanning! En helt vanlig människa, JA visst kanske det, men vem är inte det i så fall? Samtidigt vill jag även poängtera och understryka att vi alla dessutom är unika, betydelsefulla och faktiskt LIKA viktiga. Kan inte riktigt låta bli att fundera över de där ovanliga människor som vet så mycket enligt den artikeln jag delat ovan? Undrar om man på något sätt kan se skillnad på en sån och ”en som tror att de som vet inte vet”?

Min sanning är i alla fall den att vi alla är ganska vanliga människor (men unika själar) som faktiskt vet en hel del ALLIHOP och som egentligen mår bättre av att samverka istället för att motverka varandra. Det är i alla fall min sanning som härstammar från mina erfarenheter och upplevelser.

Jag förnekar inte vetenskapen men jag köper den inte heller med hull och hår. Mycket inom vetenskapen bygger på teorier och har varit föränderliga genom åren så inga i evighet beständiga sanningar där direkt.  Jag tror absolut på kvantfysiken och dess läror. Allt är i sin minsta beståndsdel energi så även vi – DU och JAG samma härkomst i microkosmos. Vi är i grund och botten alla ett och genom att döma andra dömer vi därför också oss själva om man hårdrar det. Vi kommer alla med vårt bidrag till helheten och har eget ansvar där.

Jag tror absolut på fakta men inte på ALL ”fakta” jag läser och hör om och inte enbart den ”fakta” som råkar utryckas från ett håll som anses vara auktoritärt och därför extra trovärdigt enligt en del. Väldigt mycket av det vi läser i tidningen och ser på tv är en sanning med modifikation, vinklad från ett håll. Jag tror förr på de fakta livet ger mig i möten med människor och deras livsupplevelser och erfarenheter. Jag är nyfiken på livet och är öppen för de möjligheter och lärdomar som kommer min väg på alla möjliga sätt. Livet och verkligheten ÄR mer än det vi kan se och ta på där är jag faktiskt en som vet.

 

Hjärnan är finurlig och fantastisk på många sätt,men så är också hjärtat och mer därtill!!!

Hjärnans logik kan aldrig överträffa hjärtats magik om man frågar mig!! <3

 

 

Bjuder på en hel del klokhet alá Albert Einstein:

Allt är energi.

 Världen vi har skapat är produkt av vårt tänkande, och den kan inte förändras utan att vi förändrar vårt tänkande.

 Problem kan inte lösas med samma tankesätt som skapade dem. Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.

 Kunskap om vad som ÄR öppnar inte självklart dörren till vad som borde vara.

 Logik tar dig från A till B. Fantasi tar dig vart som helst.

 Visdom är inte en produkt av skolning, utan ett livslångt försök att skaffa sig den.

 Det finns två sätt att leva sitt liv. Det ena är att leva som om ingenting är ett mirakel. Det andra är att leva som om allting är ett mirakel.

 Det vackraste vi kan uppleva är det svårförklarade. Att erkänna universums mysterium är vägen för all sann vetenskap.

 Den skönaste och djupaste känsla vi kan erfara är förnimmelsen av det hemlighetsfulla.

Och så lite Marchel Proust:  

”Verkligheten är sann för oss alla men olika för var och en för oss 

Och till sist lite Jessica igen: 

VI ALLA BEHÖVS med våra åsikter, tankar, känslor och sanningar. Så låt er inte skrämmas av de som tänker annorlunda och ser på världen i ett annat ljus och perspektiv utan vidga dina vyer, öppna ditt hjärta och möt olikheten med nyfikenhet. Låt kärleken och medmänskligheten segra över rädsla för det vinner vi alla på i längden.

“Together we can changes the world with new happy and lovely thoughts”

 

with love /  Jessica

 

.”

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

8 kommentarer

 1. Jag brukar inte skriva kommentarer här inne på människors bloggar, men nu gör jag det.
  Det är så häftigt när andra människor vågar ge kritik på vacciner, den fejkade vetenskapliga världsbilden, de alla påståenden som vetenskapen säger sig vara sanna…….tack jessica!
  En annan stor sak är om vi verkligen lever på en glob…..eller har vår värld ett annat format? Är den platt?
  Det är många av oss som “vet” att det ljugs om den plats vi lever på…….den största lögnen av dom alla.
  Ha en fin helg,
  Maria

 2. Att ha “rätt” till sin verklighet är en sanning med modifikation. Antivaccin-lobby ar tyvärr skuld i att sjukdomar man hoppats blivit av med har återkommit.
  Smittskyddsinstitutet har flera gånger varnat för utbrott av “utrotade barnsjukdomar”, senast mässling i Göteborg i februari, och 2013 kom larmet om “50 personer med röda hund i Järna”. Polio och tuberkulos har också upptäckts nya fall. Att strunta i vacciner är då inte bara fara för dig eller dina barn, utan en folkhälsorisk.
  Sen får jag gratulera dig till att du tror helt på kvantfysiken! Professorer i teoretisk fysik har själva inte den säkerheten… Du nämner Einstein, som på sin tid var kraftigt emot kvantteori. Först med Niels Bohr tog den forskningen fart, tankarna om Scrödingers katt t.ex. lyfter det vetenskapliga tänkande till den filosofiska nivån. Och den helhetssynen behövs, det tror jag vi är helt överens om! Kanske från olika ingångar och olika kunskaper, men ense i att verkligheten är större än vad vi kan se.
  Bless, kram

  • Tack för din kommentar Yvonne. Jag respekterar det du vill förmedla men är av lite annan åsikt. Finns böcker, artiklar och MÅNGA berättelser ur verkliga livet som visar motsatsen. Forskningsfusk, vaccinskador, läkemedelsindustrins egna lobbyism m.m. Jag anser att var och en ska ha rätten att ta ansvar för sin hälsa och sitt liv utan att döma eller skuldbelägga varandra i valen. För mig finns inte EN entydig sanning… och alla är vi viktiga pusselbitar i den universella väven av utveckling och medvetandets expansion.
   Kram tillbaka

 3. Vill bara skicka med en liten kommentar till mitt inlägg, inte från mig utan från forskare:
  kom ihåg att de flesta kvantfysiker är eniga om att den som säger att den förstår kvantfysik har inte förstått den

  • Håller med!! 🙏 jag har aldrig påstått att jag förstår mig på kvantfysiken (siffror och matematik inget för mig) Men jag anser att allt i grund och botten är energi och så är jag också oerhört nyfiken på meningen med livet! jag vill dessutom påstå att det är något som VI (var och en) behöver söka inom oss och när vi väl funnit den så upptäcker vi att det inte är svaren vi får som leder oss till sanningen utan frågorna vi ställer oss!!! ❤️

   Allt i livet är föränderligt så den information, den sanning och de svar vetenskapen ger oss idag kan vara förlegat imorgon. Och det vi trodde oss veta igår är inte sanningen idag! Hjärnans logik kommer aldrig ta oss ända fram men hjärtats magik för oss alltid “hemåt”

   Visdomen vi bär i våra hjärtan är oändlig, äkta och sann! Den är vår och fri att upptäcka för var och en som så önskar ❤️🙏🏻❤️

Lämna en tanke